Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

17- in 13-letnik kradla, izsiljevala, pretepala

Policija Saša Despot
Ljubljanski policisti so priprli mladoletnega Ljubljančana, ki je skupaj z ravno tako mladoletnim pajdašem storil več kaznivih dejanj.

Polcisti so ugotovili, da sta 13- in 17-letnik izvedla najmanj šest kaznivih dejanj, in sicer en rop, en poskus ropa ter štiri tatvine, od katerih so dve policisti označili kot drzni.

Terjala denar in različne stvari

Kot so ugotovili policisti, sta najstnika tako 11. julija od oškodovanca, ki sta ga poznala, zahtevala denar in telefon ter isto tudi od njegovega prijatelja. Zahteve sta podkrepila z grožnjami in udarci.

23. julija sta z uporabo sile skušala ukrasti kolo s pomožnim motorjem; 13-letnik, ki je vozil skuter, je zaustavil oškodovanca in njegovega prijatelja, ki sta se vsak vozila s svojim kolesom s pomožnim motorjem. Zahteval je, da mu posodita telefon, čemur sta se izogibala, češ da imata prazen račun. S tem se 13-letnik ni zaodovljil, telefon je enemu izmed njiju iztrgal iz rok, opravil nekaj telefonskih klicev, nato pa oškdoovancu vzel kolo in se z njim odpeljal. Čez čas se je vrnil s 17-letnikom, s katerim sta oškodovanca še pretepla.

Mladoletna prestopnika sta s svojim "pohodom" nadaljevala 12. avgusta, ko sta sprehajalki ukradla torbico. S skutarjem sta se ji pripeljala izza hrbta in ji torbico iztrgala iz ramen. Oškodovala sta jo za 600 evrov. Dejanje sta ponovila tudi 20. avgusta, takrat sta se okorostila za 300 evrov.

10. avgusta sta ukradla kolo z motorjem za 1.700 evrov, 19. avgusta pa kolo s pomožnim motorjem za 800 evrov.

Oba je policija zaradi podobnih dejanj že obravnavala. 17-letnika so odpeljali v pripor, zoper 13-letnika pa so policisti podali poročilo na tožilstvo.

Komentarjev 3
  • mph 16:40 03.september 2015.

    Ob takih novicah pogosto pomislim na to, da imajo pogosto taki "otroci", ki to niso več, odlične "učitelje" svojega početja v svojih starših. Če je tako, bi bilo najprej te fizično kaznovat tako, da kakšen mesec ne bi mogli vstat ...prikaži več iz postelje. Potem pa probat kaj popravit pri teh dveh, če je še možno.

  • modrec 16:35 03.september 2015.

    Edino zdravilo za tako obnašanje so verjetno samo orenk batine, in to ne od staršev. Morajo dobiti sporočilo od "zunanjega sveta" da tega ne bo toleriral. Staršem pa tudi ene par orenk vzgojnih klofut pred mulci, ker vsem manjka privzgojenih ...prikaži več vrednot, kulture in standardov obnašanja. Za take bi morala imeti policija po zakonu schnellkurs prevzgojitvene programe.

  • moder 15:46 03.september 2015.

    Bo kdo morda terjal odgovornost staršev mladoletnikov?