Šport
23 ogledov

17-letni Rus šokiral teniško javnost

Karen Kačanov EPA
Ruski tenisač Karen Kačanov je na turnirju v Moskvi dvignil veliko prahu, ko je v drugem kolu premagal tretjega nosilca Srba Janka Tipsarevića.

Na obzorju je vzhajajoča zvezda moškega tenisa. Rus Karen Kačanov je v drugem kolu turnirja v Moskvi premagal Srba Janka Tipsarevića in poskrbel za evforijo v domovini, kjer mu napovedujejo svetlo prihodnost.

''Do konca leta 2015 bo uvrščen v Top 20, takšna je moja napoved,'' je dejal nekdanja številka ena svetovnega tenisa in zmagovalec dveh turnirjev za grand slam Jevgenij Kafelnikov.

Sedemnjastletni Kačanov, ki v višino meri 201 centimeter, je na poti do četrtfinala v Moskvi premagal še Španca Alberta Ramosa in se šele v drugem nastopu na turnirju ATP prebil med najboljših osem tenisačev. Zadnji 17-letnik, ki je zaigral v četrtfinalu ATP turnirja, je Japonec Kei Nišikori, in sicer mu je to uspelo julija 2007 v Indianapolisu.

''Nisem verjel, da sem premagal Tipsarevića''

Kačanov je na turnir prispel s povabilom organizatorja, ki ga je ponovno dobro izkoristil. ''Lepo je bilo videti, kako se obnesem proti profesionalcem. To mi je dalo novo samozavest in priložnost, da zaigram bolje. V St. Peterburgu nisem čustil pritiska, zdaj pa sem pridobil še na samozavesti. Sploh nisem verjel, da sem premagal Tipsarevića. Iz spoštovanja do Janka nisem pretirano slavil, saj vem, da me čaka še veliko dela,'' je povedal 17-letnik.

Kačanov, velik oboževalec Marata Safina in Juana Martina Del Potra, trenira v Moskvi in Splitu pod budnim očesom nekdanjega trenerja Gorana Ivaniševića Vedrana Martića. ''V naslednjih 12 mesecih bom poskusil izboljšati svoj položaj na lestvici. Igral bom na Challenger touru in se še naprej trudil po najboljših močeh,'' je povedal Kačanov.

Kafelnikov: Fant je nekaj posebnega

Kafelnikov, zadnji Rus, ki je osvojil turnir za grand slam, v mlajšemu rojaku vidi velik potencial: ''Prvič sem ga gledal na obračunu s Tipsarevićem in tega ne rečem pogosto, a fant je nekaj posebnega. Ima dobre udarce in ve, kaj počne na igrišču. Dobre se giblje in ima močan začetni udarec. Doseže veliko winnerjev in ima vse, kar je potrebno,'' je zaključil nekdanji ruski tenisač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.