Svet
19 ogledov

17-letnik mrtev, ker mu niso smeli pomagati

lee navigation canal Profimedias
Londonski policisti so mimoidočim prepovedali, da bi pomagali 17-letniku, ki se je utapljal.

Jack Susianta je med begom pred policisti skočil v kanal Lee Navigation Canal. Gre za ozko reko, globoko le dva metra. Čeprav je 17-letnik veljal za dobrega plavalca, se je začel utapljati. Policisti, ki so ga lovili, mu niso priskočili na pomoč. Še več. Mimoidočim, ki so bili fantu pripravljeni pomagati, so to prepovedali. Očividci svoje jeze menda niso skrivali, policisti pa so se branili, da bi bilo reševanje prenevarno, čeprav na tistem delu reke ni močnih tokov.

Reševalci so truplo mladega fanta iz reke potegnili 90 minut pozneje. Žrtvina družina z mediji ni želela razpravljati o tem, zakaj je 17-letnika, ki je bil odličnjak, lovila policija. Povedali so le, da je imel psihološko krizo in da so en dan ped tragedijo poklicali policijo, ker ga ni bilo domov. Policija ga je našla in ga vrnila k staršem. Kaj se je nato zgodilo, ni znano.

Obnašanje policistov so prijavili posebni komisiji.

Komentarjev 4
  • allstarr111 00:14 09.avgust 2015.

    Kje pa bi jih tožil ? V slo bi se prvo ustanivo parlementarni KOMISIJO, ki bi mogoče čez dva mandata ugotovila da je zadeva ali zastarala ali pa da treba odpret neke arhive za a katere ni niso pristojni.<br ...prikaži večr />V UK se bo zgodilo skoraj podobno s tem da bo odletel ŠEF policije in verjetno tufi Notranji Minister, in to v nekaj dneh. Odškodnino pa bodo sicer upravičenno dobili potihem tam 1 mil GBP ampak šele čez nekaj let. a pri nas nikoli

  • korli 18:58 08.avgust 2015.

    Policiji ne moreš nič,so zaščiteni,ko kočevski medvedi

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:05 08.avgust 2015.

    To je res bolano... da imajo utapljajočega 17 letnega mulca za tako nevarnega ? Naravnost bizarno. Očitno so na vsak način hotel da umre. Druge razlage ni. Sam jz mislm da bi mogu vsak policist preden bi postal policist prestat ...prikaži večt test agresije. Agresivni policisti ..tud tisti prikriti agresivneži nimajo kej delat v policiji. Ne morš bit profesionalc obenem pa gojit zamer...to tko ne gre.