Svet
547 ogledov

17-letnik priklenjen v družinski kleti

ameriška policija Shutterstock
Kansaška policija je včeraj v družinski kleti našla 17-letnika, ki je bil priklenjen na jekleno podporno palico. V kleti sta ga od septembra zadrževala njegova starša.

Iz Amerike ponovno prihaja novica o zlorabi otroka. Policisti so v mestu Kansas našli 17-letnika, ki je bil kar pet mesecev priklenjen na jekleno palico v družinski kleti. Tja ga je zaprl njegov oče, potem ko ga je lani septembra odpeljal iz šole. Po poročanju tujih medijev naj bi policisti fanta našli podhranjenega in obupanega. Kot psihično spremenjenega pa ga opisujejo tudi prijatelji in sorodniki, ki so mladeniča videli na poti v bolnišnico. Najstnik je trenutno pod okriljem socialne službe, ki je poskrbela tudi za dveletnega otroka. Tega so prav tako našli v hiši.

"Živel" v nehumanih razmerah

Najstnik je lokalni policiji opisal pogoje, v katerih je živel. Oče ga je trikrat na dan odklenil in ga spustil na stranišče. Trikrat dnevno mu je dostavljal hrano. Jedel je vedno isto hrano, in sicer stare ovsene kosmiče, rezance in sendvič. Zvečer je pred spanjem dobil dva sendviča in kozarec vode.
Do novembra je imel v kleti tudi posteljo, ki pa mu jo je oče vzel, ko je skušal pobegniti v kuhinjo. Tja je želel zgolj zaradi tega, ker je bil lačen. Oče ga je po tem dogodku želel prikleniti na posteljo, vendar je imel najstnik prekratke roke. Do včeraj sta ga imela priklenjenega na jekleni palici.

Sošolci so mislili, da je odšel iz mesta

Njihova bližnja soseda Ashley Reppy je povedala, da je že večkrat opazila, da so fanta ponoči zaprli na teraso. Prav tako pa je za CNN povedala, da so njegovo odsotnost v šoli opazili tudi njegovi prijatelji. Ti so prišli tudi do njegovega doma, kjer jim je najstnikova mačeha povedala, da ga trenutno ni v mestu.

Pred meseci so imeli podoben primer

Primer je policija odkrila nekaj mesecev po tem, ko so nehumanih pogojev rešili 14 kilogramov težko deklico. To je imela mama zaprto v omari, iz katere je smrdelo po urinu. Junija ji bodo sodili, zaradi dogodka je obtožena zlorabe in ogrožanja otroka. Na pet let zapora so že obsodili njenega partnerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.