Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

17-letniku z nožem grozi do 15 let ječe

Ponoči je v Ljubljani 17-letnik zabodel dva 18-letnika. Eden je umrl, drugi je huje ranjen. Storilec se je pozneje sam predal policiji.

Spor med 17-letnikom in dvema 18-letnikoma naj bi izbruhnil zaradi dolgo trajajoče zamere. Andrej Pregelj, ki živi v neposredni bližini, je za 24UR dejal, da se na tem mestu redno zbirajo skupine mladih, kar ga je malce skrbelo. "Ta prostor je zelo lep za zbiranje mladih, ampak ni dovolj kontrole. Policija bi morala večkrat priti mimo in malo narediti ene vrste varnost, strah mladim, da ne gredo čez mejo," je dodal.

Zabodel dva vrstnika, eden umrl

Do umora je prišlo okoli 00.45 ure na Riharjevi ulici v Ljubljani. V prepiru je 17-letni Ljubljančan z nočem zabodel dva 18-letnika, tudi Ljubljančana. Pri tem je eden poškodbam podlegel, drugega pa so s hudimi poškodbami prepeljali v ljubljanski klinični center. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Po doslej znanih podatkih je po sporu osumljeni pobegnil s kraja in kasneje prišel na eno izmed policijskih postaj v Ljubljani, kjer mu je bila odvzeta prostost, je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin dogodka, mladoletniku pa za kaznivo dejanje uboja po kazenskem zakoniku  grozi od pet do 15 let zapora.