Svet
48 ogledov

18-letnica umrla zaradi mraza v tovarni?

Reševalno vozilo Istochphoto
Mediji v Bosni in Hercegovini ugibajo, ali je 18-letno dekle iz Travnika v tovarni, kjer je bila zaposlena, umrla zaradi mraza. Na delovnem mestu ji je postalo slabo, umrla je v bolnišnici. Na svoj rojstni dan.

18-letnici je postalo slabo na delovnem mestu v tovarni Fortitudo v Travniku, ki je del skupine AS Group. Gre za tovarno s tekstilom. Tamkajšnje delavke naj bi se že prej pritoževale zaradi pogojev, v kakšrnih delajo, mediji ugibajo, ali je tudi dekle umrlo zaradi posledic dela v prehladnih razmerah.

"Takoj ko smo izvedeli za primer, smo sprožili preiskavo. Dekle je umrlo v zdravstvenem domu, vzrok je za zdaj neznan. Delodajalec je ostale delavke in delavce po dogodku napotil domov, saj so bili v prevelikem šoku," je za Avaz.ba povedal Rusmir Prohan z notranjega ministrstva.

Na dodatno vprašanje, ali je možno, da je dekle umrlo zaradi posledic mraza, v katerem delajo delavke, ni mogel jasno odgovoriti. Povedal je, da vzrok dekletove smrti še preiskujejo, odgovore bo podala tudi obdukcija.

"Dekle je prišlo zdoma, pet minut pred začetkom dela ji je postalo slabo, začela je izgubljati zavest. V kratkem času je prišla nujna medicinska pomoč," je dogodek opisal direktor podjetja Asim Hadžimahmutović in dodal, da je imela 18-letnica glede na informacije, s katerimi razpolaga, slabotno srce.

Na vprašanje novinarjev, ali drži, da so pogoji v tovarni za delavke nehumani, je odgovoril, da so zunanje temperature zelo nizke in da ni lahko ogreti dveh hal tovarne, v katerih dela 850 delavcev. "Pogoji dela so težki, vse najbrž malo zebe po rokah, zagotovo pa niso tako slabi, da bi privedlo do dekletove smrti," je še zatrdil direktor.

Preiskava je v teku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Božidar Dinič 12:05 13.januar 2017.

    baje bivša čistilka manicoma same lenobe

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:51 11.januar 2017.

    Če bi delala hitreje bi bila pregreta in ne bi umrla zaradi mraza,kanede?

  • Žurnalček 19:08 11.januar 2017.

    Ista traparija kot je včerajšnji članek " preživel v vodnjaku pri - 20°C !!!! " Dekle je umrlo zaradi infarkta , kot posledica mraza na poti v tovarno !