Svet
20 ogledov

Dveletnik umrl, oče je igral videoigrice

Šport: Umrl je legendarni košarkar, ljubljenec tivolske publike - Sveča Shutterstock
Južnokorejska policija je aretirala 22-letnega moškega, čigar dveletni sin je umrl med tem, ko je on igral videoigrice.

V mestu Daegu v Južni Koreji so odkrili truplo dveletnega dečka, na katerem so jasni znaki podhranjenosti. Policija je aretirala njegovega 22-letnega očeta, ki naj bi po cele dneve igral videoigrice in tako tudi zapostavljal malčka, poročajo različne agencije.

Lokalni mediji so objavili videoposnetek kamer iz dvigala stanovanjskega kompleksa, kjer je živel nesrečni deček; na posnetkih je njegov oče, ki si v ogledalu preverja frizuro, medtem ko ima v drugi roki v plastični vrečki truplo svojega sina.

Dečkova mati je konec februarja dobila službo, skrb za fantka pa je prevzel njegov nezaposleni oče. Ta je cele dneve preživel v internetnih lokalih in igral igrice. Dveletnika je doma puščal samega, prihajal je le, da bi ga nahranil, če na to starševsko dolžnost ni ravno pozabil.

Policiji je po fantkovi smrti najprej prijavil njegovo izginotje, potem pa – po odkriju trupelca – vendarle priznal, da je fantek umrl v stanovanju. 

Tragična zgodba bo najverjetneje še podžgala razprave o kompulzivnem igranju videoigric; v Južni Koreji namreč sprejemajo zakon, ki bi pretiravanje v takšnih dejavnostih opredelil kot zasvojenost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.