Slovenija
76 ogledov

200 novih delovnih mest

Rigonce EPA
Preko javnih del bodo za razdeljevanje hrane in pomoč pri čiščenju zaposlili 200 brezposelnih.

Ministrstvo za delo, ki ga vodi Anja Kopač Mrak, v sodelovanju z zavodom za zaposlovanje in republiško upravo za zaščito in reševanje pripravlja program za izvajanje posebnih javnih del, ki bodo namenjena "pomoči pri obvladovanju migracijskih tokov". 

Razdeljevanje materiala in čiščenje

"Delo bo vezano na pomoč pri čiščenju in pomoč humanitarnih organizacijam pri razdeljevanju hrane in materiala v sprejemnih in nastanitvenih centrih," je na Twitterju danes pojasnila Kopač Mrakova. 


Prednost pri vključevanju bodo imeli prostovoljci, ki že delajo v sprejemnih in nastanitvenih centrih in so prijavljeni v evidenci dolgotrajno brezposelnih oseb na zavodu. 

Prvi že prihodnji teden

Udeleženci teh javnih del bodo izvajali koordinativne naloge in naloge vezane na pomoč pri čiščenju in urejanju ter na pomoč humanitarnim organizacijam pri razdeljevanju hrane in drugega materiala v sprejemnih in nastanitvenih centrih.

Prve brezposelne bo v ta program zavod predvidoma začel vključevati že sredi prihodnjega tedna. 

Komentarjev 5
  • jakec1575 14:22 24.oktober 2015.

    Slovenci smo znani po tem, da radi gradimo ograje okoli svojih parcel. Da ja ne bi kdo ponesreči stopil v raj in premaknil vrtnega palčka. Slovenci vidimo v gradnjah ograj resitev vseh svojih problemov. ni cudno, da smo v samem ...prikaži več vrhu samomorov zaradi osamljenosti. "Zdaj živim v svoji zlati hiši, za opeko sem prodal svoj obraz..."

  • sprehajalec 09:23 24.oktober 2015.

    Pri kateri številki bo pa nehala razmišljati in se bo odločila? 100.000, 500.000? Oziroma ko bo nemčija začela postavljati svojo. Čitam, da je nemška zvezna vojska v pripravljenosti, ukaza pa še ni. Zopet se čaka sestanek EU na to temo ...prikaži več v nedeljo, ki pa ne bo nič prinesel. Neko govorjenje o humanosti, o skupnem nastopu. Madžarska beguncev več ne dobiva. Ker je naredila po svoje in pravilno.

  • edstark 08:47 24.oktober 2015.

    Jaz se takoj javim za postavitev neprehodne ograje na južni meji!