Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

25-letnik pretepal mamo

stop policija, loparček, kolo, kolesarjenje, policija, kolesarska steza, kolesar, kolesarka, policist na Žurnal24
Nasilnež se je že dalj časa izživljal nad mamo in jo tudi poškodoval.


Policisti so morali zaradi družinskega nasilja posredovati včeraj v popoldanskih urah v okolici Novega mesta.
 
25-letnik je bil pod vplivom alkohola, pretepal je mamo, jo večkrat udaril po glavi in jo žalil. "Osumljenec naj bi že dalj časa izvajal nasilje nad mamo in jo večkrat tudi poškodoval. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo," so sporočili s PU Novo mesto in dodali, da so moškega zaradi nasilja že večkrat obravnavali. 

Žrtve velikokrat umikajo prijave  

Lani so novomeški policisti in kriminalisti obravnavali 467 primerov nasilja v družini, kar je nekoliko manj kot leto pred tem. V večini so žrtve nasilja ženske, obravnavali so tudi nekaj primerov nasilja otrok nad starši.
 
"Policisti in kriminalisti ugotavljajo, da žrtve kasneje v postopkih nemalokrat odstopajo od pregona, umikajo prijave, nasilna dejanja skušajo minimalizirati ali kljub prepovedi približevanja nasilnežu same dovolijo, da se vrne domov. Žrtev na ta način sporoča povzročitelju, da je njegovo nasilno ravnanje sprejemljivo, ukrepi policistov pa zato niso učinkoviti. V takih primerih povzročitelji nasilja najpogosteje z nasiljem nadaljujejo in ga celo stopnjujejo," pa ob tem ugotavljajo na PU Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.