Šport > Nogomet
24 ogledov

25 tisoč razlogov, da izločijo Real

galatasaray EPA
Predsednik Galatasaraya Ünal Aysal je vsakemu izmed svojih nogometašev obljubil 25 tisoč evrov nagrade, če v četrtfinalu Lige prvakov izločijo Real Madrid. Aysal želi s tem še dodatno motivirati turško zasedbo, ki se bo za preboj med najboljše štiri pomerila z veliko večjo in bogatejšo ekipo.

Nogometaši Galatasaraya so dobili še dodatno motivacijo za četrtfinalni obračun Lige prvakov proti Real Madridu, saj je predsednik kluba Ünsal Aysal vsakemu izmed njih obljubil 25 tisoč evrov, če izločijo aktualne španske prvake. Aysal je nedavno spregovoril o proračunu Reala, ki naj bi bil trikrat večji od tistega, s katerim razpolaga Galatasaray, sedaj pa je on tisti, ki želi nogometaše spodbuditi s finačno injekcijo.

cristiano ronaldo | Avtor: Reuters Reuters
Aysal je že od nekdaj naklonjen finančnim stimulacijam, ki jih ekipi po navadi ponudi pred najbolj pomembnimi obračuni. Turški poslovnež je prepričan, da mora plačilo nogometašev odražati njihov uspeh, zato želi svojim varovancem vedno zagotoviti dobršen del klubske pogače.

Nastop v Ligi prvakov je za nogometni klub zelo dobičkonosen. Uefa za zmago prispeva milijon evrov, za remi pa polovico manj. Ekipa, ki se uvrsti v polfinale, prejme 4,9 milijona evrov in Aysal se zaveda, da bo s takšno vsoto povsem enostavno pokriti stroške njegove obljube nogometašem.

Politika Madridčanov je nekoliko drugačna. Galaktiki bodo finančno nagrado prejeli le, če osvojijo naslov. V primeru desete zmage v Ligi prvakov, bo vsak nogometaš belega baleta prejel 500 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.