Svet
22 ogledov

27-letna Italijanka Fatima Az Zahra odšla med skrajneže v Islamsko državo

Fatima Az Zahra Žurnal24 main
Italijanski mediji so Fatimo Az Zahra, rojeno v Neaplju kot Maria Giulia Sergio, poimenovali 'Lady Džihad'. V nekaj letih se je iz izobražene katoliške mladenke spreobrnila v islam, začela zavzemati izjemno radikalna stališča in se nazadnje pridružila skrajnežem Islamske države.

Novica, da je Fatimi Az Zahri uspelo prepričati starše in sestro, ki živijo v mestu Inzago, severno od Milana, da se spreobrnejo v Islam in ji sledijo med skrajneže, je v minulih dneh šokirala Italijane.

Fatima Az Zahra | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
27-letnica se je iz katoliške vere v islam spreobrnila že pred leti, sčasoma pa je začela na svet gledati vse bolj radikalno.

Potem, ko se je poročila z moškim maroškega rodu, je 27-letnica začela nenadoma zavračati moževe zmerne poglede na svet in ga zapustila za Albanca Alda Kobuzija.Ta si je, kot je povedala prijateljem, vero "razlagal na pravi način," nato pa je septembra lani s Kobuzijem in njegovo mamo odpotovala v Sirijo. 

Prepričevala jih je v pogovorih prek Skypea

V pogovorih prek Skypea ji je uspelo prepričati družino - očeta, mamo in sestro, sicer vse goreče katolike - da se spreobrnejo v Islam in se začnejo pripravljati za potovanje v Sirijo.

Policija je sredi tedna vse tri areitirala. V pogovorih, ki so jih prestregli, mladenka družinske člane prepričuje: "To je popolna država, je kot v raju, hrane je v izobilju, poskrbljeno je za zdravje!"

Kot kaže je za odhod na Bližnji vzhod najbolj navijala njena 31-letna sestra Marianna, 60-letno mamo pa je skrajnica prepričala, ko ji je obljubila, da ji bo Isis zagotovil pralni stroj, piše La Repubblica. Oče, ki je star 61 let, je zaradi načrtov o begu iz Italije pred kratkim pustil službo.

Od vseh ožjih družinskih članov se je le babici uspelo upreti novačenju vnukinje. Ta je babico opisala kot nevernico, ki si zasluži, da jo pustijo doma.

"Oprali so jim možgane!"

Eden od sosedov je časopisu La Stampa povedal: "To je bila spoštovana družina, poznamo jih že od nekdaj. Oprali so jim možgane!"

Družina se je iz Neaplja v Inzago preselila pred 20 leti, zaradi revščine je morala finančno pomoč večkrat poiskati v tamkajšnji župniji in pri Karitasu. 

Pred šestimi leti se je Fatima Az Zahra udeležila pogovorne oddaje na eni od italijanskih televizij, kjer je v ostri debati z desničarskimi politiki zagovarjala svojo odločitev glede spreobrnitve v islam. 

Diplomirana biologinja je konzervativnim poslancem poudarjala, da morajo biti tolerantni in spoštovati druge kulture. A njeni pogledi so se radikano spremenili, ko je začela sprejemati ideologijo Isisa.

"Nevernike pobijamo, da bi razširili Islamsko državo"

"Nevernike pobijamo zato, da bi razširili Islamsko državo. Z neverniki nočemo biti prijatelji, z njimi nočemo imeti opravka," je v enem od pogovorov prek Skypea povedala domačim in poudarila: "To niso le prazne besede, to so zaveze ... Morali bi videti, kaj vse naredijo mudžahedini iz ljubezni do Alaha. 15-letniki ubijajo 50-letne nevernike."

Policija je aretirala tudi enega Kanadčana in pet Albancev, med drugim Kobuzijevo teto in strica, ki so želeli pobegniti v Sirijio. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • erikkk 22:56 03.julij 2015.

    To so nič drugega kot navadni morilci ki svoje sprevržene (vrjetno spolne) fetiše izživljanjo z klanjem ljudi ...Pekel bo vrjetno presegel kapacitete ko bo sprejemal te morilce ......

  • mph 20:28 03.julij 2015.

    Se povsem strinjam. In s takimi monstrumi, kot je ta na sliki, bi morali po kratkem postopku, brez možnosti pritožbe, eliminirat sproti.... Sam vidim religijo (ob tem, da poznam en kup dobrih vernikov, ki pa so dobri ravno zato, ker ...prikaži več se ne držijo do črke svoje religije) ob pohlepu kot največje zlo tega sveta od zmeraj ... koliko manj trpljenja bi lahko bilo, najbolj okrutni in gnusni zločini so bili v imenu vere (pa ne mi zdaj o bla bla bla komunizmu, ki je super na papirju, pa ga je par psihopatov grdo zlorabilo, ker kar so imeli ni bil noben komunizem). No, ali pa druge ideologije, kamor pa spadajo samo še nacizem in fašizem.

  • markus 17:31 03.julij 2015.

    isiliti. A zdaj moramo biti vsi verni? Kaj, če bi rekli nasprotno? Da so vse vere oblika čarovništva, kar tudi so. Vere ne sodijo v današnji čas in prostor. To je tako, kot da bi nek psihopat prisilil ljudi, da ...prikaži več sta Rdeča kapica in govoreči volk v resnici obstajala in bi tiste, ki ne bi verjeli v to, šel pobijat. To ni več normalno. :(