Magazin > Film & Glasba & TV
62 ogledov

2Cellos na noge dvignila vso dvorano

2Cellos
1/9
Simone Di Luca
Koncert 2Cellos v Stožicah – paša za ušesa in oči.

Slovensko-hrvaški duo 2Cellos, ki ga sestavljata Luka Šulić in Stjepan Hauser, sta oktobra najavila, da prihajata v Ljubljano in koncert v ljubljanskih Stožicah takoj razprodala, zato sta se odločila svoje oboževalce razveseliti še z dodatnim sobotnim koncertom, ki je bil prav tako razprodan.

"Hvala, da ste tudi nocoj prišli na koncert. Upam, da boste ostali do konca. Na našem koncertu je dovoljeno vse. Lahko kričite, plešete, pridete na oder in se spogledujete z mojim asistentom, Stjepanom. On je danes edini imigrant tukaj. So te spustili čez mejo, kaj? Razprodati dva koncert je sicer velika stvar za dva debila iz Maribora in Pule,“ je občinstvo pozdravil Luka. Bojazen, da bi kdo predčasno odšel iz dvorane, je bila odveč.

2Cellos sta v spremstvu Simfoničnega orkestra RTV najprej predstavila pesmi iz albuma Score. Prvi del koncerta je bil tako mirnejši, bolj romantičen, saj smo poslušali glasbo iz znanih filmov, med drugim iz filmov Gladiator, Titanik, Hrabro srce in Rain man. Nato pa sta čelista priredila pravi rock koncert in dvorano s Thunderstruck, Smooth Criminal in You Shook Me All Night Long dvignila na noge. Največje navdušenje pa je, kako bi lahko bilo drugače, požela Golica …

Koncert se je zaključil tako, kot se je začel – romantično. Stožice so se ob spremljavi pesmi skupine U2, With or Without You, spremenile v morje luči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.