Vizita za živali > Novice
167 ogledov

3 načini, kako popestriti življenje hišnih mačk

Mačka EPA
Od skrivališča pod posteljo do plezalnikov.

Veliko mačk živi zaprtih v stanovanju, kar je lahko za živali, ki so sicer vajene plezanja po drevesih, skrivanja za grmovjem in tekanja na prostem, precej dolgočasno. Če želite svojemu mačku popestriti življenje v zaprtem prostoru, lahko svoje mačke razveselite na več načinov.

1. Skrivališče za mačke

Mačke rade zlezejo pod posteljo in se pogostokrat skrijejo v druge težje dostopne dele stanovanja, tudi ko se okoli njih ne dogaja nič, kar jih straši. Če boste pod posteljo namestili zaveso, boste štirinožcem ustvarili skrivališče in varno zavetje, ki ga rabijo. Morda boste presenečeni nad tem, koliko časa bo vaš maček preživel pod posteljo.

2. Police za mačke

Mačke obožujejo posebne njim namenjene police, zaradi česar jih tudi pogosto uporabljajo. Gre za običajne police, ki jih namestite na zid in ki mačkom omogoča, da sedijo, spijo oziroma počivajo, kot da bi bile zunaj na drevesu. Na njih lahko postavite mačjo meto ali pa udobno blazino. Pritrdite jih lahko na zid kateregakoli dela stanovanja; z njimi pa boste svojemu štirinožcu ponudili več prostora, ne da bi pri tem izgubili svojega.

3. Plezalniki za mačke

Ne pozabite na klasične plezalnike za mačke ali mačja dreves. Čeprav jih mnogi skrbniki ne želijo v stanovanju, so odličen način, da se mačke zabavajo. Uporabljajo jih lahko za tekanje, plezanje, skrivanje, dremanje in praskanje - vse, kar mačka potrebuje za zdravo in srečno življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.