Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

33-letnik vlamljal v lokale v Piranu

vlom vlomilec Profimedias
Pirančan je vlomil v več gostinskih lokalov v Piranu in stanovanjsko hišo, v kateri se je nastanil in prebival.

Piranski policisti so aprila zabeležili več vlomov v gostinske obrate in druge poslovne prostore v strnjenem naselju v Piranu. Storilec je vlamljal s primernim orodjem, nato pa preiskal notranjost in iz blagajn ali denarnic kradel blagajniški minimum.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov z ogledov krajev kaznivih dejanj ter razgovorov so se pojavili utemeljeni razlogi za sum, da je kazniva dejanja izvedel 33-letni domačin, odvisnik od prepovedanih drog. 

18. aprila so ga izsledili in mu za 48 ur odvzeli prostost. Nadaljnji postopek je pokazal, da je osumljeni vlomil tudi v eno od stanovanjskih hiš na območju Pirana, kjer se je nastanil in prebival. Policisti so pri ogledu kraja dejanja zavarovali več osumljenčevih osebnih predmetov in tudi predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj ali so bili pri teh uporabljeni.

Zoper Pirančana so podali kazensko ovadbo za šest velikih tatvin in eno kršitev nedotakljivosti stanovanja. Ob zaključku 48-urnega pridržanja so osumljenca skupaj s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper navedenega odredil pripor.

V nadaljnjem postopku bodo policisti zbrali tudi obvestila in dokaze za druga kazniva dejanja, storjena na tem območju, zato občane naprošajo, naj kakršnekoli koristne informacije sporočijo na Policijsko postajo Piran, in sicer na telefonsko številko 05/617 16 00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.