Svet
14 ogledov

400 evrov za nastanitev begunca

begunci Saša Despot
Interes za nastanitev begunca je že izrazilo deset družin.

Po Parmi in Torinu bo konec meseca tudi v Trstu zaživel projekt sprejema beguncev. Družina, ki v gospodinjstvo sprejme begunca, mesečno prejme 400 evrov, poroča Il Piccolo.

Družina lahko sprejme največ dva prosilca za azil, oziroma eno družino. Vključevanje bo potekalo postopoma, v prvi fazi bo begunec pri družini nastanjen šest mesecev, bivanje pa nato lahko podaljšajo še za šest mesecev. Pomoč bosta družinam, ki bodo sprejele begunce, zagotavljala  karitas in italijansko solidarnostno združenje.

Kot poroča Il Piccolo, je interes doslej izrazilo deset družin.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • mph 22:14 10.november 2015.

    Zelo enostavno. Znižal se bo standard DOMAČEGA prebivalstva, kot sedaj v Nemčiji bodo poskusili spet odpraviti minimalno plačo, .. in podobno. Sram je res lahko ZL, Mladino, .. in druge kakšno akcijo se grejo diskreditiranja vseh, ki ne mislijo kot ...prikaži večt oni in jih enačijo z nacisti. Fuj. V ostalem sem jih podpiral, bom pa pri naslednjih volitvah dvojno ali trojno premislil. Kar groza me je ta hip kaj bi bilo, če bi sedaj v imigrantski krizi bili na oblasti, bi imeli zdaj za pol prebivalcev imigrantov tukaj. Kdo pa bo to plačal ... Lepo je človekove pravico in to, ne pa nasedat. In poskrbite predvsem za domače ljudi in reveže.

  • jakec1575 21:14 10.november 2015.

    Da se ne spuscam v debate. A članek o hSE vas pa ne vznemirja. kako so pogodbe s teš prakticno spravile slovensko elektrogospodarstvo v enem trenutku na rob likvidnosti odplacevanja kreditov. Koliko smo do sedaj porabili za begunce? in koliko ...prikaži več 100 milijonov je šlo za svetovanja, in jih bomo se 40 let placevali skozi ceno elektrike? Zakaj nismo spucali te zgodbe? A je intelekttualno prevec zahtevna? Ali tiho lopovom privoscimo in ce bi bili sami s svojim prstom zraven, a bi potegnili po marmeladi? Mogoce je pa res cas, da nabavimo puske, ampak za ene druge, ki zivijo na nas racun.

  • nina 19:22 10.november 2015.

    Bravo odlično napisano vse je res.