Šport > Nogomet
4 ogledov

Oblak zdržal za zmago, Simeone izključen

lionel messi EPA
Atlético Madrid je na gostovanju premagal Deportivo (2:1). Slovenski vratar Jan Oblak je igral celo tekmo. Barcelona na Camp Nouu boljša od Valencie (2:0). Real Madrid je doma brez večjih težav premagal Málago (3:1).

Atlético Madrid bo po zmagi Barcelone, ki je na domačem stadionu ugnala Valencio, ponovno nekoliko lažje zadihal, saj ima pred najbližjim zasledovalcem na prvenstveni lestvici zdaj varne štiri točke prednosti.

Rojiblancosi so se ob odsotnosti Maria Mandžukića in s pomočjo Jana Oblaka dokopali do novih treh točk, s katerimi se zdaj trdno oklepajo vstopnice za naslednjo sezono Lige prvakov. Diego Simeone si je zaradi glasnih protestov po prekršku nad Antoinejem Griezmannom celo prislužil izključek in preostanek tekme gledal iz častne lože.

Argentinski strateg se ni zaman nervozno prestopal, kot da bi vedel, da bo Deportivo znižal, potem ko so Atleti že v prvem polčasu povedli z 2:0. Po golu enega katalonskega "šolarčka", Oriola Riere, bi lahko Oblaka že čez nekaj minut premagal še drugi, toda rezervist Isaac Cuenca je v eni svojih prvih akcij z glavo oplazil vratnico že premaganega Škofjeločana. Ostalo je pri izidu 2:1 v korist Atlética.

Suárez v prvi, Messi v zadnji minuti

Barcelona je z goloma Luisa Suáreza in Lionela Messija vknjižila nove točke z zmago proti Valencii (2:0). S tem se je ponovno odlepila od Reala in tako ostaja zasidrana na prvem mestu ligaške lestvice. 

Pozivom trenerja Luisa Enriqueja, ki si je za obračun z Valencio zaželel, da bi se Camp Nou "tresel", so se privrženci modre in rdeče odzvali. Barcelona je tako slavila prvo zmago pred začetkom novega pomembnega obračuna za povratek državnega naslova v katalonske vitrine, toda druga naloga, zmaga nad navdušujočimi "netopirji", je Enriqueja in varovance šele čakala. Novi kitajski obrazi pri Valencii, ki skušajo prebuditi spečega velikana španskega nogometa, so na tribunah Camp Noua hladen tuš doživeli že v prvem katalonskem napadu, ki ga je po bliskoviti "kontri" in nesebični podaji Messija s konico nogometnega čevlja zaključil zadetkov lačni Luis Suárez, z dvema goloma že junak pariškega gostovanja.

Domači navijači so na drugi zadetek čakali vse do 94. minute. Valencia je dobila zadnjo priložnost za gol, toda Katalonci so ob pritožbah, da je šlo za igro z roko, stekli v redko viden protinapad za zmago - Messi se je po podaji Neymarja več sekund sprehajal do vrat Valencie, kjer mu je Alves uspel ustaviti poskus loba, toda kapetan je odbitek pospravil v mrežo za svoj jubilejni 400. gol in zmago, za katero je Barcelona hudo trpela.

Španska liga, 32. kolo:

Barcelona : Valencia 2:0 (1:0)
Suárez (1), Messi (90)

Deportivo : Atlético Madrid 1:2 (0:2)
Riera (78), Griezmann (5, 22)

Real Madrid : Málaga 3:1 (1:0)
Ramos (24), Rodriguez (69), Ronaldo (90); Juanmi (71)

Athletic Bilbao - Getafe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.