Slovenija
239 ogledov

47 bivših poslancev zaprosilo za nadomestila

Gregor Golobič Anže Petkovšek
Za nadomestilo plače je zaprosilo 47 od 57 poslancev, ki niso bili ponovno izvoljeni v državni zbor. Preračun: bivši poslanci bodo davkoplačevalce stali 196.000 evrov mesečno.

Po izteku mandata je za nadomestilo plače zaprosilo 47 od 57 poslancev, ki niso bili ponovno izvoljeni v državni zbor. Poleg njih nadomestilo še vedno prejemata tudi nekdanja poslanka Zaresa Cveta Zalokar Oražem in nekdanji poslanec iste stranke Vito Rožej.

Iz SD ...

Iz poslanske skupine SD so za nadomestilo zaprosili Alan Bukovnik, Bogdan Čepič, Silva Črnugelj, Luka Juri, Anton Kampuš (do 30. septembra 2012), Janez Kikelj (do 29. februarja 2012), Miroslav Klun, Bojan Kontič, Marijan Križman, Dušan Kumer, Darja Lavtižar Bebler, Dejan Levanič, Tomaž Tom Mencinger, Breda Pečan (31. marca 2012) in Andreja Rihter.

Iz SDS ...

V poslanski skupini SDS bodo nadomestilo prejemali Marjan Bezjak, France Cukjati (do 31. marca 2012), Milan Čadež, Robert Hrovat, Darko Menih, Rudolf Petan, Miro Petek, Peter Verlič, Milenko Ziherl in Aleksander Zorn.

Iz Zaresa in SNS

Za poslansko nadomestilo so zaprosili tudi vsi poslanci Zaresa in SNS. Iz Zaresa Pavel Gantar, Gregor Golobič, Franco Juri, Franci Kek, Tadej Slapnik in Majda Ravnikar Širca; iz SNS Bogdan Barovič, Milan Györek, Zmago Jelinčič in Sara Viler.

Nepovezani, DeSUS, SLS

Anton Anderlič, Ljubo Germič, Milan Gumzar (do 30. septembra 2012), Miran Jerič in Borut Sajovic so poslanci nekdanje LDS, ki so zaprosili za nadomestilo.

Slednje pa bodo prejemali tudi nekateri poslanci nekdanje poslanske skupine nepovezanih poslancev: Andrej Magajna, Vili Rezman, Franc Žnidaršič (do 29. februarja 2012), Alojz Posedel in Vili Trofenik (do 31. avgusta 2012).

Od nekdanjih poslancev DeSUS-a je za nadomestilo zaprosil Joško Godec, od nekdanjih poslancev SLS pa Gvido Kres.

Komentarjev 13
  • vest 20:27 14.marec 2012.

    Na žalost poslanci ne bodo predlagali spremembo zakona. To lahko predlagamo tudi državljani sami. Po 84. členu Ustave RS zakon lahko predlaga tudi najmanj 5.000 volilcev. Normalno je pričakovati, da ta zakon v DZ ne bo dobil zadostne podpore (čeprav ...prikaži več je Pahor ob nastopu 2008 obljubljal razpolovitev prejemnja nadomestila na 6 mesecev). V takem primeru je potrebno zbrati 40.000 podpisov in vložiti referemdumsko vprašanje glede krajšanja časa prejema nadomestila. Na referendumu pa moramo višino in čas prejemanja uskladiti z višino in časom prejemanja nadomestila delavcev ob izgubi zaposlitve.

  • 1111 17:53 26.december 2011.

    sramota...in mi to volimo??? ...no ja sej...oni se sami zmenjo...Erjavček Hlapček, pa je najbolj pameten...neben ga ne poguuunta ;)

  • Karol Rozman 14:32 25.december 2011.

    kaj dodati golazni ki nas je ropala in nas še bo kje so morale g janša erjavec klovn ki ti ni para v hlevu prodana in uničujoča biba o jelinčiču škoda besed golobič ni vreden državljanstva pokopal je pahorja vse ...prikaži veče slabo so zapustili sds in njegovi pajdaši in sedaj ko ste revčki uničili slovenski narod cvilite kot podgane na cesti ste nam policijo dali za nagrado da si iz naših ust jemljete meso v 20 letih ni nihče naredil za slovenijo prav nič sramujte se kam ste pripeljali državo sem ponosen slovenec in zakaj nas ne bi vodil g jankovič morda se ga bojite ker vas čaka resnica gdo in kaj ste sramujte se kaj ste počeli in kaj še delate