Slovenija
253 ogledov

V Novem mestu iz avta rešili punčko, v Švici medtem smrtni primer petletnega otroka

Otrok v avtu Shutterstock
Novomeški gasilci so dopoldne iz zaklenjenega avtomobila rešili okrog poldrugo leto starega otroka. V Švici je medtem mama petletno deklico pustila v avtomobilu. Otrok je umrl.

Pred trgovino Hofer v Žabji vasi v Novem mestu so dopoldne gasilci iz zaklenjenega avtomobila reševali kako leto in pol staro punčko. "Zgodila se je nesreča, mama je po nesreči v avtomobil zaklenila ključe," je za Žurnal24.si povedal poveljnik novomeške gasilske zveze Janez Miklič.

"Zadevo smo skušali rešiti z minimalno škodo, vendar glede na to, da je bil v avtu otrok, smo se seveda odločili razbiti avtomobilsko šipo. Že od zunaj se je videlo, da je otrok že malo rdeč, da je že malo pregret," pravi gasilec Miklič, ki dodaja, da je bila punčka v avtomobil zaklenjena vsega skupaj kakih 15 minut.

Punčka se je precej prestrašila, česa hujšega pa k sreči ni bilo. "Mami smo svetovali, da punčko v primeru, da se ne bi ohladila, pelje k zdravniku, vendar mislim, da to ni bilo potrebno," je za naš portal še povedal Miklič.

Novomeški gasilci so se s takšnim pojavom letos srečali prvič, so pa, kot smo že poročali, kranjski policisti zabeležili kar dva primera, ko so matere v avtomobilih pred nakupovalnimi središči na vročini pustile svoja otroka.

PREBERITE TUDI:

Novomeški primer se je končal k sreči brez hujših posledic, medtem ko o smrtnem tovrstnem primeru poročajo iz Švice. V kampu v Ticinu ob jezeru Maggiore v Švici je mati otroka pustila v avtomobilu, ko je zunanja temperatura znašala 33 stopinj Celzija, poročajo švicarski mediji.

Očitno je temperatura v avtomobilu narastla do te mere, da je bil organizem petletnega otroka prešibak, da bi zdržal napor. Reševalci kljub vztrajnemu oživljanju deklici niso mogli več pomagati.

Policisti, ki preiskujejo dogodek, so medijem povedali le, da še zbirajo okoliščine dekličine smrti, da pa so že dognali, da je mati otroka v avtomobilu pustila več kot 20 minut.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Tajčika 22:57 22.julij 2015.

    Bumbarji spodaj, ki obsojate mamo - vidi se, da SPLOH NISTE PREBRALI ČLANKA. V njem namreč piše, da je MAMA PO NESREČI ZAKLENILA KLJUČE V AVTO in da je bil otrok v avtu vsega skupaj 15 minut, nakar so ga ...prikaži veča s pomočjo novomeških gasilcev uspeli rešiti.Preden obsojate koga, temeljito preberite, kaj sploh piše - ne brat samo naslova in mastnih črk --- VSEBINO PREBRAT.

  • upokojenec 20:51 22.julij 2015.

    V tej vročini in nasplošno nikoli ne pustite samega otroka v avtu.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:54 22.julij 2015.

    Pa tud če ga zakleniš..bistvo je da so okna odprta vsaj z dveh strani da gre zrak čez. Mene so starši doskrat pustil v avtomobilu pa ni bilo nč ...zakaj ? zato ker so pustil okna odprta. In vedno so ...prikaži večo se glede tega prepričal. Pa tud dvomim da so me kdaj puščal po več kot pol ure samga. Če imaš otroka morš mislt namest njega za njegovo varnost. Ne morš se spozabt. To je tko k da bi se pr rdeči spozabu da se morš ustavt. To tko ne gre. to je direkt izzivanje.