Magazin > Lepota & telo
298 ogledov

5 menstrualnih težav, ki so znak za preplah

menstruacija Profimedias
Močni krči in krvavitve med menstruacijo so lahko znak za preplah.

Če potrebujete super vpojne tampone je ena stvar, čisto druga pa, če morate te tampone menjati vsako uro. Težava je v veliki količini izgubljene krvi, ki lahko vodi v pomanjkanje železa.

Vam proti menstrualnim bolečinam ne pomagata niti dve močni protibolečinski tableti? To je lahko znak endometrioze, ki potrebuje posebno obravnavo in morda celo operacijo.

Če bolečine in krče spremlja tudi visoka vročina je to lahko znak za sindrom toksičnega šoka. Gre za redko infekcijsko bolezen, ki jo povezujejo s predolgo uporabo tampona. Če do nje pride, boste potrebovali zdravljenje z antibiotiki.

Krvavitve v času, ko nimate menstruacije, so tudi lahko znak za alarm. Možni krivec je polip v maternični sluznici ali zaraščanje sluznice. Prav tako je nevarno, če krvavite po odnosih, saj je to lahko znak za nepravilnosti na materničnem vratu, ki privedejo do raka materničnega vratu.

Seveda je izostanek menstruacije lahko znak za nosečnost ali posledica stresa. Vendar, če vam izostane več kot en mesec, to morda nakazuje na hormonske težave, zato z obiskom ginekologa ne oklevajte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.