Magazin > Odnosi in prosti čas
20 ogledov

5 nasvetov za tiste, ki sovražijo čiščenje

čiščenje Shutterstock
Verjetno je na svetu več ljudi, ki ne marajo čiščenja, kot tistih, ki v tem uživajo. Kljub temu pa se temu opravilu ni mogoče izogniti, zato se je nanj vredno pripraviti.

Za ljudi, ki bi se čiščenju najraje izognili ali pa pri tem niso ravno dosledni, je pomembno, da se dodatno motivirajo in pripravijo. Včasih pomaga že pravi pristop. Kako? Tukaj je pet korakov, s pomočjo katerih lahko čiščenje postane malo manj nadležno.

Nastavite si uro
Čiščenje se včasih zdi kot postopek, ki mu nikoli ni videti konca. Prah si ne vzame dopusta, pa tudi umazano perilo in posoda se ne očistita sama. Da se ne bi počutili, kot da ste v začaranem krogu, ki ga je nemogoče prekiniti, si nastavite uro. Odmerite si, koliko časa boste čistili, saj boste tako iz sebe iztisnili največ, poleg tega pa vam bo ostal še čas za druge stvari.

Ne pozabite na glasbo
Če že samo opravilo ni zabavno, si pričarajte sami zabavo. Pripravite si živahno glasbo, ki vas bo držala na konicah prstov in zaradi katere boste v ritmu brisali prah z vseh poličk. Privoščite si dodatno razgibavanje. Škoditi ne more. 

Čiščenje razdelite v manjša opravila
Generalna čistilna akcija se že sliši grozno, ko pa z njo enkrat začnete, lahko dobite občutek, da ne boste nikoli končali. Naloge zato razbijte v manjša opravila, ki jih boste hitro lahko odkljukali s seznama. Namesto počisti dnevno sobo, lahko napišete počisti klubsko mizico, obriši prah s police, obriši prah s televizije, zloži odeje, počisti tla. Mogoče se na prvi pogled to zdi smešno, a ko boste videli kljukice na seznamu, vam bo srce hitreje zaigralo. 

Čistite in obenem počnite še kaj
Naj čiščenje ne bo dolgočasno. Večina opravil, povezanih s čiščenjem, ne zahteva naše popolne pozornosti, zato si med tem lahko privoščite še kaj drugega. Lahko prisluhnete zanimivi pogovorni oddaji ali se pogovarjate s prijateljem. 

Pošteno delo zasluži pošteno nagrado
Po opravljeni nalogi si privoščite nekaj za dušo. Naj bo to sproščujoča kopel, kozarec vina ali nekaj koščkov čokolade. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.