Slovenija
21 ogledov

5 razlogov, zakaj ne hiteti po iphone 5

jabolček Reuters
Predvsem spletni mediji so vsak dan polni novih špekulacij glede skorajšnje predstavitve "oh in sploh" iphona 5. Najdejo pa se tudi razlogi, zakaj z nakupom iphona 5 (ali kakorkoli se bo že imenoval) raje še počakati.

Pri Salt Lake Tribune so izbrali pet razlogov:

Zaslon
Apple je v vseh dosedanjih generacijah vztrajal pri 3,5-palčnem zaslonu, medtem ko so pri konkurenci neprestano rasli; Samsungov galaxy III ima tako že 4,8-palčnega. Zdaj naj bi tudi iphone dobil večjega – nekatere vohunske fotografije potrjujejo domnevo, da bo imel verjetno 4-palčnega. Vendar bo očitno zrasel le po dolžini, po širini pa ne, s čimer bo ostal prijaznejši do uporabnika.

To bo hkrati pomenilo spremenjeno razmerje zaslona v 16:9, kar bo sicer boljše za gledanje modernih filmov, a bo povzročilo precej sivih las razvijalcem aplikacij zaradi prilagajanja. Marsikatera aplikacija bo namreč ob straneh na začetku pustila polji črnine, v najboljšem primeru pa bo slika le popačena. Sčasoma bodo seveda vse te težave le še preteklost.

Vtič
Novinec se poslavlja od 32-pinskega vtiča, ki je bil del Applovih prenosnih naprav vse od leta 2003. A stroga dieta in zmogljivosti ne upravičijo več tako dolgega in debelega vtiča, ki bo odslej manjši. To pa je slaba novica za vse, ki so bili doslej navajeni postaviti svojega iphona na "dok" postajo, še slabša pa za tiste, ki so na vtič priklapljali številne dodatke za razširjeno uporabnost naprave.

Ovitki
Nove mere pomenijo, da so stari zaščitni ovitki postali odveč, treba bo najti nove. Še en dodaten skriti strošek.

Hrošči
Se spomnite težav z anteno pri iphonu 4 ali nekaterih težav s programsko opremo pri novih generacijah? Apple večje spremembe pri iphonu naredi vsaki dve leti, to pa je tudi čas povečanih težav zaradi dizajna in vsaj na začetku s programsko opremo.

4G-omrežje
Sliši se fino, da bo novi iphone skoraj gotovo zmogel prenašati podatke po standardih 4G, kakor to že zna novi ipad. A kje so takšni prenosi že sploh na voljo? V Sloveniji trenutno Simobil ponuja 4G le v središču Ljubljane in Bleda ter na Brniku, Mobitel omrežje 4G še gradi, država pa za omrežje 4G LTE sploh še ni razdelila frekvenc.

Kaj se skriva v Applovem klobuku

Medtem ko je temperatura pred 12. septembrom, ko naj bi se zgodila premiera, vse višja, poznavalci modernih gedžetov še vedno ugibajo, kaj bo tisti "zajec iz klobuka", s katerim bo Apple presenetil. Pred dvema letoma je bil to retina zaslon, lani asistentka Siri. "Ne bi se čudil, če bi prišli na plan z nekakšno storitvijo, ki se razlikuje od vseh dosedanjih znanih," je za The Guardian dejal analitik mobilnega trga Francisco Jeronimo. Zadnje vesti namigujejo na možnost storitve "streaminga" glasbenih datotek ali pa tehnologije NFC, s čimer bi telefon postal prava e-denarnica. Vse bo znano prihodnjo sredo. Bojda.

Komentarjev 2
  • esimslo 20:04 09.september 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.Registracija na tej povezavi http://j.mp/NaW0IN Je spletna igra, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. Slovenija je že bila med ...prikaži večd mocnejšimi državami. Vendar pocasi pada zaradi premalega števila igrlacev.Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih 630 ljudi trenutno najvecja država pa je Polska s kar 3,120 prebivalci. Slovenija ima zelo velik potencial in za razvcet potrebuje vec ljudi. Trenutno nacrtujemo ter že izvajomo napad nad Itlajane ter obrambo pred Madzari.Zavezniki Slovenije so zlo dobro sodelujemo z Hrvati, Grki in še in še…..Trenutno smo najbolj povezani s Hrvati ter Grki predvsem zato, ker veliko naših preostalih zaveznikov, ne pomagajo kot bi lahko oziroma morali. Naši najvecji nasprotniki so Madzari,italjani ter njihovo zavezništvo, ki trenutno prevladuje na vseh podrocjih.Zaenkrat se kar dobro

  • d 07:17 09.september 2012.

    najbolj precennjen telefon vseh casov, samsung ga sisa za 10 let, pa se cenejsi je