Zdravje > Prehrana
36 ogledov

5 stvari, ki bi jih morali jesti v službi

zehanje Shutterstock
Živila, ki jih zaužijete tekom dneva, ne vplivajo zgolj na vaše kilograme, pač pa tudi na vašo produktivnost. Ponujamo vam pet izvrstnih nadomestil nezdravim prigrizkom.

Prigrizki, polni maščob in sladkorja, so med delovnim dnem pogosta izbira, sploh za tiste, ki si za pošten obrok niti ne utegnejo odtrgati časa.

V kolikor kljub pomanjkanju časa želite poskrbeti za zdravje, se nezdravim prigrizkom vsekakor izogibajte. Z njimi ne škodujete le svojemu zdravju, pač pa tudi storilnosti, saj po zaužitju nezdravih prigrizkov postanemo zaspani in brez energije.

Nekaj nadomestkov nezdravim prigrizkom:

Jogurt: vsebuje protein, kalcij in vitamin B, izvrsten je tudi za prebavo.

Banane: nasitne so, vsebujejo optimalno količino glukoze, vitaminov in vlaknin.

Mandeljni: vsebujejo kalcij, vitamin E, magnezij, vlaknine in protein. Poleg tega so tudi izvrstno “gorivo” za naše možgane.

Humus z zelenjavo: čičerikin humus kombinirajte s korenjem, kumaro, papriko ali kakšno drugo zelenjavo in dobili boste osvežilen in zdrav obrok, poln proteinov, kalcija in železa.

Pa dober tek! 

Vsebine s področja zdravega življenja in alternative tudi na forumih med.over.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.