Zdravje > Intima
153 ogledov

Pet stvari, ki jih ženske skrivajo pred partnerji

prepir, moški, ženska, skrbi Profimedias
Ženske hodijo same celo na terapijo za pare ...

Preverite, katere so tiste stvari, ki jih ženske pred partnerji najpogosteje skrivajo ...Ž

1. Skrbi, povezane z zdravjem

Če ženska na svojem telesu odkrije sumljivo znamenje, bulico na prsih ali druge potencialno nevarne simptome, jih bo pogosto raje zadržala zase in skušala zmanjšati svoje bojazni. "Ženske bodo velike skrbi skrivale pred partnerjem, da ga zaščitijo in tako zmanjšajo stisko, še posebej, če gre za hudo stvar," je dejala psihologinja Kristen Carpenter. Ob tem strokovnjakinja izpostavlja, da tovrstna reakcija ni priporočljiva, saj se zapirate pred pomočjo drugih in ne dovoljujete, da bi tudi vaš partner prepoznal vaše skrbi. 

2. Težave v zakonu

Če ženska zakonskih problemov ne more rešiti zasebno skupaj s partnerjem, se bo pogostokrat odločila za individualno zakonsko terapijo, pravi terapevtka Jodie Voth. "Ne morem vam povedati, kako pogosto ženske na terapijo pridejo same, ne da bi za to vedeli njihovi možje. Njihov cilj? Odločiti se, ali je njihov odnos vreden reševanja ali ne," pravi Vothov. Po njenih besedah je lahko tovrstno soočanje s težavami učinkovito, a je za ohranjanje zaupanje med partnerjema bolje, če se terapij udeleži tudi vaš partner.

3. Seksualne preference

Carpenterjeva pravi, da je med ženskami, ki se k njej obrnejo na pomoč mnogo takšnih, ki se pritožujejo, da so spolno nezadovoljene, o čemer pa ženske ne govorijo pogosto. "To je čustveno nabita tema, ženske pa se bojijo, da bodo tako užalile svojega partnerja. Zato vsem vedno svetujemo, da pogovor o seksu načnejo počasi in zunaj spalnice. Povejte mu, kaj vam je všeč in česa ne marate," izpostavlja Carpenterjeva.

4. Osebni uspehi

Ženske so manj nagnjene k izpostavljanju svojih osebnih dosežkov. "Svojih dosežkov ne delijo dovolj. Ne želijo ustvariti občutka, da gre za tekmo med njimi in njihovimi zakonci in mislijo, da govorjenje o svojih uspehih lahko poseže v vlogo moškega kot skrbnika" pravi Carpenterjeva.

5. Bančni računi

Ženske imajo lahko svoje skrite bančne račune odprte iz različnih razlogov, izpostavlja terapevtka Tomanika Witherspoon. Za nekatere je to zlato pravilo, da imajo vedno na voljo prihranke, če se slučajno v nekem trenutku izkaže, da zakon nima več prihodnosti. Po mnenju strokovnjakinje to ženskam daje občutek varnosti, a če za vašo skrivnost izve vaš mož, lahko to razume, kot da se pripravljate, da bo zakona konec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.