Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

5 živil za dolgo življenje

alge Žurnal24 main
Od tega, kaj vnašate v svoje telo, je odvisno marsikaj, tudi to kako vam bo telo služilo.

Bi v motor avtomobila zlili olje, ki zanj ni dobro? Najbrž ne. Zakaj potem ljudje vase vnašamo hrano, ki telesu povzroča več škode kot koristi? 

Ker želite svojemu telesu le dobro, večkrat posezite po naslednjih živilih:

Oreščki – Študija, ki so jo izvedli na Harvardu, je pokazala, da uživanje oreščkov pozitivno vpliva telo in pripomore k temu, da si izboljšate možnosti za daljše življenje. Ob tem pa opozarjajo, da z oreščki ne smete pretiravati. Dnevno jih je priporočljivo zaužiti zgolj eno pest. 

Polnozrnati izdelki – Več raziskav je dokazalo povezavo med uživanjem polnozrnatih izdelkov in daljšim življenjem. Raziskava, objavljena v reviji JAMA Internal Medicine, je pokazala, da uživanje polnozrnatih izdelkov zmanjšuje tveganje za težave s srcem. 

Začinjena hrana – Znanstveniki so opravili raziskavo, v kateri je sodelovalo 450 tisoč Kitajcev. Izkazalo se je, da uživanje začinjene hrane šest do sedemkrat na teden izboljša zdravstveno sliko v primerjavi s tistimi, ki tovrstno hrano uživajo samo enkrat na teden ali še redkeje. Pri tem pa opozarjajo, da se lahko še boljši učinek doseže, če se ne uživa alkohola. 

Morske alge – Uživanje morskih alg deluje protivnetno, krepi imunski sistem in naj bi celo do neke mere preprečevalo nastanek raka. Opravljenih je bilo veliko raziskav o pozitivnih učinkih morskih alg. Njihovi izsledki so bili zajeti v publikaciji The Japanese "Longevity" Dietary Constituent. 

Ribe – O pozitivnih učinkih uživanja rib je bilo napisanega že veliko. Omega 3 maščobne kisline imajo pozitiven učinek na celotno telo. Uživati bi jih morali vsaj enkrat tedensko. 

 

 
Komentarjev 1
  • nergač 21:46 06.september 2016.

    pa na vino ste pozabili. To da življenju dodano vrednost. Kaj ti dolgo življenje brez kvalitete.