Svet
91 ogledov

5.800 evrov za kilogram tuna

Dražba modroplavutega tuna
1/10
Reuters
Na slavni tokijski ribji tržnici Cukidži je minila dražba presežkov. 222-kilogramskega modroplavutega tuna so prodali za rekordnih 1,3 milijona evrov. Lani je bil rekordni izkupiček za 47 kilogramov težjega tuna 566.000 evrov.

Kupec je isti kot lani, Kiyoshi Kimura, ki vodi japonsko verigo restavracij s sušijem. Cena ne odraža dejanske kakovosti tuna, saj gre bolj za vraževerno podporo napovedi boljšim časom gospodarstva, kot jih je to preživljalo v letu 2012.

Dražba na sloviti tržnici, ki je ena od turističnih znamenitosti Tokiu, se je tradicionalno začela od 5. uri zjutraj po lokalnem času. Kimura je hitro postavil ceno nedosegljivo za druge ponudnike, približno 5.800 evrov za kilogram.

Japonci veljajo za največje porabnike modroplavutega tuna, zaradi česar se pogosto soočajo s kritikam na račun ribolova omenjene ribe, ki je vse bolj ogrožena vrsta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.