Svet
10 ogledov

60-letnik na vlaku z nožem hudo ranil dva potnika

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na regionalnem vlaku na Predarlberškem v Avstriji je nek Nemec z nožem ranil dva potnika.

Potniki so napadalca, za katerega se je izkazalo, da gre za duševno motenega moškega, hitro obvladali. Poškodovana nista v življenjski nevarnosti.

Napad je tako izvedel 60-letni nemški državljan "brez migracijskega ozadja", poroča STA19-letnika je z okoli deset centimetrov dolgim nožem zabodel v trebuh in porezal po hrbtu, 17-letnika pa po grlu. Po navedbah policije so poškodbe hude, vendar ne življenjsko nevarne. Oba poškodovana so že operirali.

Policisti uporabili solzivec

Strojevodja je o napadu že med vožnjo obvestil policijo, 60-letnika pa sta po prihodu vlaka na železniško postajo aretirala dva policista. Ker se je med postopkom upiral, sta uporabila solzivec. Pri aretaciji jima je pomagal tudi 22-letni potnik, ki si je ob tem lažje poškodoval roko.

Po navedbah načelnika policije v Predarlberškem se je 60-letnik soočal s hudimi psihičnimi težavami, kar so potrdile tudi nemške oblasti. Razlog za dejanje naj bi tako bila "duševna zaostalost" in ne kakšen drug motiv. Oblasti še preiskujejo, od kdaj in zakaj se je moški sploh zadrževal v Avstriji.

Po napadu so oblasti na vse vlake poslale varnostne sile, ki so potnike spremljale med vožnjo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • allstarr111 13:43 17.avgust 2016.

    Ma že takoj ko preberem naslov da je nek kirurg ipd malo pomahal z nožičkom, takoj vem BREZ DA BEREM DALJE, praviloma je takole "za katerega se je izkazalo, da gre za duševno motenega človeka, BREZ povezav z BOG NE ...prikaži več DAJ MIGRANTI KAJ ŠELE Z ISLAMOM, le malo se mu je odpelo.

  • kapibara 20:16 16.avgust 2016.

    Na Teletekstu piše: državljan-star 60 let-že prej duševno moten.. Ni V Povezavi z islamističnem, terorjem- ni sledi migrantckega terorja-- ja kako pa naj bo, če je fanatik že cerka 30 let v državi..??..Žrtve so pa DOMAČINI+ že prej uravnovešeni ...prikaži več in enako NE povazani z verskim fanatičnim terorjem in na srečo odplejani v bolnišnico..Komu kurcu na veselje.. ?? Domačini v bolnici, ta fanatik pa v čuzi.. ??..