Šport > Zimski športi
15 ogledov

Bjoergenova do 61. zmage, Jezerškova 23.

Therese Joahug Marit Bjoergen Charlotte Kalla EPA
Norvežanka Marit Bjoergen je zmagala na 15-kilometrski tekmi v prosti tehniki svetovnega pokala v smučarskem teku v Davosu. Najboljša Slovenka je bila Barbara Jezeršek na 23. mestu.

Bjoergnova je za 15 kilometrov potrebovala 35 minut in 34,4 sekunde, druga je bila njena rojakinja Therese Johaug z zaostankom 13 sekund, na tretjem mestu je končala Švedinja Charlotte Kalla. Norveška zvezdnica je slavila 61. tekmo v svetovnem pokalu. Branilka skupne zmage Poljakinja Justyna Kowalczyk je osvojila 11. mesto. Druga Slovenka na startu Lea Einfalt je bila 54.

"Danes moramo biti zadovoljni z rezultatom Barbare. Če bi le zdržala ritem, ki ga je začela, pozitivno pa je, da je začela veliko bolj suvereno kot v Lillehammerju. Škoda je le, da ni izpolnila olimpijske norme, vendar jo zdaj čaka še kar nekaj tekem. Rezultat je tudi dober za njeno samozavest, lažje bo šla naprej in držala formo. Debi Einfaltove je bil zadovoljiv, po zaostankih je dobro preživela prvo tekmo v svetovnem pokalu, pri Potočniku je bil zaostanek sicer velik, vendar je treba vedeti, da je za tekme svetovnega pokala potrebno imeti kontinuiteto nastopov, iti velikokrat na start teh zahtevnih tekem. Za neizkušene in mlade tekmovalce je to obremenilen nastop, nekje morajo začeti in je povsem nesmiselno pričakovati že na začetku visoke rezultate. Prav je, da smo dali Domnu in Lei priložnost za današnji nastop," je povedal glavni trener Marko Gracer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.