Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

660 evrov globe za vožnjo 2-letnika na mopedu

Znak Stop policija Nik Rovan
Kot poročajo gorenjski policisti je prvi šolski dan v prometu na njihovem območju minil mirno, brez prekrškov pa vseeno ni šlo. Izstopa mopedist, ki je prevažal 2-letnega otroka.

"Predvidevali  smo,  da  bo  voznikov, ki dajejo slab zgled zaradi množičnih opozoril  samo za vzorec, pa jih je bilo vseeno nekaj več. Prekrški so bili kot običajno povezani predvsem z neuporabo zadrževalnih sistemov v vozilih, neupoštevanjem  prometne signalizacije, nepravilnim prehitevanjem, uporabo mobilnih  telefonov  med  vožnjo  ter  alkoholom," poroča Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Dodaja, da izmed včerajšnjih dogodkov na njihovem območju izstopa mopedist, ki je v okolici Škofje Loke z mopedom približno dve leti starega otroka  vozil v naročju. "Otrok je bil oblečen v »otroški body«, na glavi pa je  imel  nekaj,  kar  sicer  zgleda  kot  čelada,  pa  vendar to ni," opisuje Kos in dodaja, da je mopedist vožnjo zaključil s 660 evri globe.

Pijan čez dan

Gorenjski policisti so iz prometa v Kranju izločili še voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola  (0,31  mg/l). "Rezultat  preizkusa  sicer ni bil pretirano visok, vseeno pa je to dovolj, da je vožnja pri tej stopnji alkohola že drugačna, saj sta poleg še nekaterih nevarnosti  bistveno  zmanjšani  tudi  voznikova  pozornost  in zmožnost  pravočasnega reagiranja," poudarja Kos.

Gorenjski policisti pri tem vendarle pohvalijo voznike na svojem območju, ki so včeraj, na prvi šolski dan, vsaj v bližini šol in vrtcev vozili "občutno z nižjimi hitrostmi".

Komentarjev 1