Šport
13 ogledov

719. in 720. gol neuničljivega Jagra

jaromir jagr Profimedias
43-letni Čeh Jaromir Jagr je za zmago Floride s 4:2 po podaljšku v Ottawi prispeval dva gola. Kralji iz Los Angelesa Anžeta Kopitarja v noči na ponedeljek niso stopili na ledene ploskve

Florida je v Kanadi dosegla pomembno zmago v boju za uvrstitev v končnico. Trenutno še nima zagotovljenega mesta med osem najboljših ekip v vzhodni konferenci, za osmouvrščenim Bostonom zaostaja za štiri točke. Za zadnjo zmago si največ zaslug lasti eden najboljših hokejistov na svetu vseh časov in eden redkih, ki se lahko pohvali s tremi najbolj prestižnimi hokejskimi zmagoslavji na svetovnem prvenstvu, zimskih olimpijskih igrah in v Stanleyjevem pokalu.

"Za nas je bila tekma v Ottawi izjemno pomembna, zmaga pa lepa spodbuda pred torkovim obračunom v Bostonu," je dejal Jagr, ki je dosegel že 720 golov v najmočnejši hokejski ligi na svetu in je le enajst zadetkov oddaljen od Marcela Dionneja, četrtouvrščenega na večni lestvici strelcev v rednem delu v ligi NHL.

Na tej lestvici strelcev vodi "The Great One" Wayne Gretzky (894 golov), sledita mu prav tako legendarna hokejista Gordie Howe (801) in Brett Hull (741).

Washington je v gosteh premagal New York Rangers s 5:2, blestela pa sta Aleks Ovečkin in Jason Chimera, ki sta prispevala po dva gola. Boston je po podaljšku v gosteh ukanil Carolino z 2:1, odločilni gol pa je prispeval David Pastrnak. Anaheim je slavil v New Jerseyju z 2:1, medtem ko je Chicago ugnal Winnipeg s 4:3, odločilni gol pa je 30,8 sekunde pred koncem dvoboja dosegel Jonathan Toews.

Pittsburgh je šele po izvajanju kazenskih strelov strl odpor San Joseja. V rednem delu se je tekma končala z 2:2, v "loteriji" pa sta za pingvine zadela Sidney Crosby in David Perron. Izjemno razburljiv obračun je bil v New Yorku, kjer so otočani po hudem boju ugnali goste iz Detroita s 5:4.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : Washington Capitals 2:5
Ottawa Senators : Florida Panthers 2:4*
Nashville Predators : Calgary Flames 5:2
Carolina Hurricanes : Boston Bruins 1:2*
New York Islanders : Detroit Red Wings 5:4
New Jersey Devils : Anaheim Ducks 1:2
Pittsburgh Penguins : San Jose Sharks 3:2**
Winnipeg Jets : Chicago Blackhawks 4:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.