Slovenija
23 ogledov

800 evrov, ker je psa pustila v avtu na vročini

psišča v avtu Obalno zavetišče za živali
Že včeraj smo poročali o primeru psa, ki ga je lastnika pustila zaklenjenega v osebnem avtomobilu v Kopru. Primer dobiva nove razsežnosti.

"To bitje je bilo v avtomobilu očitno že od prejšnjega večera. Res so štele zadnje minute!," so ob video posnetku na Facbooku zapisali v obalnem zavetišču, ki so se odzvali na poziv lokalnega radia in iz vozila rešili psičko. Razbili so steklo na vratih avtomobila in iz njega vzeli psa.

Policisti so na kraju ugotovili, da je nekdo razbil steklo na vratih avtomobila in iz notranjosti vzel psa pasme čivava ter ga odnesel stran; tako so v svojem poročilu zapisali v koprski policijski upravi. Lastnici psa, ki so jo izsledili, so izrekli globo po zakonu o zaščiti živali v višini 800 evrov, ženska pa je podala kazensko ovadbo zaradi tatvine živali.

Z Obalnega društva proti mučenju živali so sporočili, da so sami na opozorilo poslušalcev lokalne radijske postaje posredovali, pri tem pa priložili posnetek, iz katerega je razvidno, da moški, za katerega gre sklepati, da je aktivist društva, razbije steklo in iz vozila vzame psa. Podrobnosti na tej povezavi.

Zoper lastnico, ki ji psičke ne nameravajo vrniti, bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • alibaba 21:14 18.julij 2016.

    Javno pokazat ksiht te grde babe!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:12 18.julij 2016.

    Takim osebam bi blo treba odvzet pravico do imetja otrok in imetja hišnih ljubljenčkov.

  • valerijakregar 20:25 18.julij 2016.

    tako se dela !od danes naprej v avtih obvezna oprema - macola !!!!!