Slovenija
39 ogledov

84-letnik vozil v napačno smer

Vožnja v napačni smeri Žurnal24 main
84-letnik po avtocesti vozil v napačno smer. Na srečo ni prišlo do prometne nesreče.

"Ob 8.25 uri je 84 letni voznik osebnega  avtomobila iz Sv. Antona vozil po avtocesti v nasprotni smeri od predora Markovec proti Škocjanu. Ustavili so ga delavci Cestnega podjetja, nato pa so ga v postopek prevzeli policisti, ki so zoper njega podali obdolžilni predlog," so sporočili policisti koprske policijske uprave. 

Na srečo ni bilo hujšega. V letu 2014 so zabeležili kar dvesto voženj v napačno smer na avtocesti. Zgodili sta se dve prometni nesreči v katerih so tri osebe izgubile življenje. 

Od dvesto primerov so ujeli 26 voznikov

Od dvesto primerov so policisti dobili in ustavili le 26 voznikov. Globa za tak prekršek je 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Ivan Kapun iz sekcije uniformirane policije je lani pojasnil, da je odzivni čas policije 7,9 minute. Od 26 voznikov, ki so vozili v napačno smer je bilo deset voznikov starih do 60 let, devet od 60 do 70 let in sedem starejših od 70 let.

Alkohol velika težava

V obeh prometnih nesrečah, ki so sta terjali tri življenja, je bil voznik, ki je povzročil nesrečo, vinjen. V obeh primerih je bila stopnja alkohola v krvi voznika višja od dveh promilov. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Tupamaros 10:30 19.julij 2016.

    Ko je naredil izpit ni bilo avtocest in tak starosta z verjetno demenco in zelo občasnim obiskom cest ni primeren za voznika.