Svet
42 ogledov

Abdeslam v francoskih rokah

Salah Abdeslam aretacija Reševalni pas/Twitter
Osumljenca za teoristične napade v Parizu novembra lani, Salaha Abdeslama, so belgijske oblasti izročile Franciji. Njegov belgijski odvetnik pa ga je medtem označil za majhnega kretena iz Molenbeeka.

Abdeslama  so Franciji izročili danes zjutraj.

Francoski pravosodni minister Jean-Jacques Urvoas je sporočil, da ga bodo zaprli v strogo varovan center za pridržanje v bližini Pariza.  V Parizu so ga danes obtožili umora, sodelovanja v teroristični skupini ter posedovanja orožja in razstreliva, je sporočil njegov odvetnik.

Ima inteligenco praznega pepelnika

Njegov belgijski odvetnik Sven Mary pa je v danes objavljenem intervjuju za francoski časnik Liberation svojega klienta označil za "majhnega kretena iz Molenbeeka", ki je bolj sledilec kot voditelj. "Ima inteligenco praznega pepelnika," je bil oster Mary in Abdeslama označil za popoln primer generacije, ki misli, da živi v videoigri. "Vprašal sem ga, ali je prebral Koran. Odvrnil je, da je na spletu prebral njegove interpretacije," je še povedal odvetnik.

Kako je postal morilec?

Abdeslam je 26-letni Francoz maroškega porekla, je odraščal v okrožju Molenbeek. Na vprašanje, kako je iz ženskarja, pijanca in nekdanjega lastnika bara postal množični morilec, Sven Mary pravi: “Pred letom dni je redno obiskoval bare v Amsterdamu. Edina razlaga, ki jo lahko vidim v njegovi transformaciji je internetna propaganda, ki mu je dala občutek, da so muslimani žrtev nepravice."

"Je pravi primer generacije, ki misli, da živi v video igricah. Za preproste možgane kot so njegovi, je to idealno, internet je največ, kar lahko razume."

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:52 27.april 2016.

    Tale primerjava je,kot nalašč za naše politike s kotalkarjem na čelu in ostala falanga,ki ji predseduje Ce(s)ar in njegovi zasvojenci.

  • Avatar Leon
    Leon 19:23 27.april 2016.

    "Ima inteligenco praznega pepelnika,".................izraz ,ki bi ga lahko uporabili tudi za našo politično kasto ,ki je uničila državo.Posledice so katastrofalne .