Šport > Nogomet
19 ogledov

Abidal lahko spet igra po skoraj letu dni

Abidal Barcelona Espanyol odprti trening derbi EPA
Dan po težkem porazu proti AC Milanu je tabor Barcelone razveselila novica, da je branilec Éric Abidal po skoraj letu dni odsotnosti zaradi presaditve jeter dobil zeleno luč za povratek na zelenice. "To je najboljša novica leta," je na četrtkovi novinarski konferenci po prihodu iz Milana dejal Xavi Hernández.

"Po današnjem jutranjem treningu je Éric Abidal izvedel dobrodošlo novico, da je dobil zdravniško zeleno luč in je tako na voljo ekipi za zaključni del sezone," je na svoji spletni strani (www.fcbarcelona.es) zapisal nogometni klub Barcelona.

33-letni Éric Abidal je aprila lani po odkritju tumorja prestal presaditev jeter, zadnjo tekmo pa je odigral pred skorajda letom dni, ko so Katalonci premagali Atlético Madrid (2:1). Francoz se je več mesecev pripravljal individualno.

Barcelono po težkem porazu proti AC Milanu (0:2) na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v soboto čaka domača tekma s Sevillo, nato pa dva "El Clásica" z večnimi rivali Real Madridom v pokalu in prvenstvu.

Xavi: "Proti Milanu ni bila najslabša tekma"

"(Abidalov povratek, op. a.) je najboljša novica v celem letu. Zadnje dni smo ga videvali na trenigu in razen rezultatov je to najboljša novica leta za Barço," je po povratku iz mesta mode na četrtkovi novinarski konferenci dejal eden od kapetanov ekipe Xavi Hernández.

Vezist Barcelone je le nekaj ur prej na San Siru utrpel enega najhujših porazov zadnjih let, a pred novinarji zanikal, da je bila tokratna predstava Kataloncev najslabša od leta 2008, ko je klub prevzel zdaj že bivši trener Josep Guardiola.

"Ne, ni bila najslabša. Imeli smo posest. V prvem polčasu so bili zaprti v svojem kazenskem prostoru. Več bi morali streljati izven kazenskega prostora. Ko si še enkrat ogledaš tekmo, potem vidiš veliko drugih reči. Nismo prevladovali v podrobnostih," je dejal Xavi.

"Bi bil naš izpad polom? Ne, ni mi všeč ta beseda. Nikakor. V športu nikakor ne. Tisti, ki poizkuša, nikoli ne doživi poloma. Razočaranje že, ampak polom ni prava beseda. Ekipa včeraj ni bila 'fina' v napadu. Fizično smo bili dobri. Imeli smo posest, ampak nismo dobro napadali. Rezultat je zelo slab, ampak tej ekipi še ni uspel zgodovinski povratek. Radi bi, da bi nam. Še od tekme z Interjem (v polfinalu LP leta 2010, op. a.) smo nekaj dolžni navijačem. Ostalo je še 90 minut in stadion mora biti poln, da bi pomagal ekipi do zgodovinskega povratka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.