Šport
86 ogledov

ACH do 13. državne lovorike

ACH Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so v tretji tekmi finala državnega prvenstva v Tivoliju s 3:2 (-21, 20, 12, -21, 8) premagali Calcit Volleyball in s skupnim izidom 3:0 v zmagah ubranili naslov državnih prvakov.

Za Ljubljančane, ki so tokrat izgubili edina dva niza v finalni seriji, je to druga lovorika v sezoni, postali so tudi zmagovalci srednjeevropske lige, medtem ko se morajo Kamničani zadovoljiti z osvojenim slovenskim pokalom.

Calcitu se je le delno izpolnila želja, da bi prvake vsaj na eni tekmi dobili na krivi nogi, njihov trener Marko Brumen je pred tretjim obračunom namreč dejal, da njegova ekipa nima možnosti, če obe prikažeta svojo najboljšo igro. ACH je tekmo začel neprepričljivo, ko pa je po preobratu videti, da bo zanesljivo dobil tudi tretjo tekmo, pa je spet popustil, kar so odlični gosti izkoristili in izenačili.

Tekmo, ki si jo je ogledal tudi selektor slovenske reprezentance Andrea Giani, kar je bil dodaten motiv za reprezentančne kandidate iz obeh vrst in tudi druge igralce, je tako odločal "tie break", v katerem pa so bili branilci naslova spet precej boljši.

''Pričakoval sem še eno težko tekmo, najtežjo v sezoni. Vložek je bil velik, vedel sem, da bo za nekatere igralce preveliko breme, vendar so se menjave dobro odzvale in še enkrat se je pokazalo, da imamo dolgo klop. Za nami je 16 zaporednih zmag, tako da se je za nas resnično končalo odlično. Šlo je za ekipno zmago, na današnji tekmi pa so odločale lastne napake, sicer pred sabo nimam statistike, saj bilo na kamniški strani tako na servisu kot v napadu večje število napak,'' je povedal trener Zoran Kedačič.

''Imamo določene igralce, ki v igri veliko nihajo, ta nihanja pa so tako velika, da jih ne moremo preživeti. Tudi tokrat je odločil njihov dober servis in naš zelo slab sprejem. Seveda sta ta dva elementa povezana, vsekakor pa so bili Ljubljančani na tej relaciji obakrat v Tivoliju veliko boljši od nas. Če bi bili na obeh tekmah na svoji običajni ravni, tu mislim tako na sprejem kot servis, bi vsaj eno tekmo lahko zmagali Vendar to ne zmanjšuje uspeha ACH Volleyja, saj sta servis in sprejem osnovna elementa odbojkarske igre in tudi na največjih tekmovanjih zmagujejo tisti, ki to delajo bolje. Tokrat so bili za dva razreda boljši Ljubljančani,'' pa je dejal trener Calcita Marko Brumen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.