Šport
37 ogledov

ACH gladko do prve zmage

ach volley asse lennik stožice Saša Despot
Slovenski odbojkarski prvaki so brez večjih težav dobili prvo domačo evropsko tekmo v letošnji sezoni. V Stožicah so brez izgubljenega niza premagali bolgarskega prvaka Marek Union iz Dupnice.

Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleya, so po porazu v Piacenzi tokrat brez težav ugnali bolgarskega prvaka Marek Union iz Dupnice. Če je bil prvi niz še negotov, pa so domači v drugih dveh pokazali boljšo igro od tekmecev in zasluženo zmagali.

Ljubljančani niso najbolje odprli srečanja. Neodločnost v napadu in dva zgrešena začetna udarca sta jih pripeljala na začetni zaostanek 2:6. Po prvem tehničnem odmoru (5:8) so se gostitelji prebudili in po napaki Bolgarov v napadu prišli do prvega vodstva (10:9), nato pa ga po bloku Gregorja Ropreta še povečali na 15:11.

Pri drugem tehničnem odmoru so domači tudi vodili za štiri točke, a nato se je zgodil nov preobrat, gostje so zapored dosegli pet točk. Sledila je zanimiva in izenačena končnica. Gostitelji so imeli napad za zmago, a so Jana Pokeršnika gostje zaustavili z blokom, a nato je Anđelko Čuk vendarle prispeval odločilno točko za zmago domačih.

Drugi in tretji niz le še rutina

V drugem nizu so imeli gostitelji dvakrat imeli prednost za dve točki (4:2, 6:4), a Bolgari niso dopustili, da bi se preveč oddaljili. Na prvem tehničnem odmoru so zaostajali le za točko (8:7). Do drugega tehničnega odmora se je nadaljevala podobna zgodba, a le s to razliko, da so varovanci Luke Slabeta po točki Milana Rašića odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:14.

Po odmoru so bili gostujoči odbojkarji tisti, ki so več grešili in pri rezultatu 20:16 je trener Najden Najdenov vzel polminutni odmor. Gostitelji so znali zadržati zbranost. Dobro so sprejemali, podajalec Ropret pa je našel pravo rešitev, tako da so gosti vedno bolj tonili. Odločilno točko je spet prispeval korektor Čuk.

Zanesljiva prednost je domače še bolj sprostila, tako da so tretji niz začeli silovito z vodstvom 8:2. Gosti so poskušali z menjavami, a dobra igra gostiteljev ob mreži Rašića in Čuka ni dovolila preobrata. na drugem tehničnem odmoru so imeli domači šest točk prednosti (16:10), kljub temu, da so Bolgari vzpostavili ravnotežje v igro, pa so bili predaleč za kakršen koli preobrat.

Flajs: "Soigralci so popravili moje napake"

"Za Bolgare smo vedeli, da so mlada ekipa, in glavni cilj je bil, da jih pritisnemo z močnimi servisi. Kar nam ni uspelo v prvem nizu, nam je dodobra uspelo v drugem in tretjem nizu. Sam v tem elementu nisem bil najbolj uspešen, a so soigralci popravili moje napake. V prvem nizu smo bili v krču, v nadaljevanju pa nam je steklo in odigrali smo tako, kot smo se dogovorili pred srečanjem. V primeru, če bi izgubili prvi niz, sem prepričan, da bi vseeno tekmo obrnili v svoj prid," je po tekmi za spletno stran ACH Volleyja povedal kapetan Andrej Flajs.

Slovenski prvaki bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali 5. novembra, ko bodo gostili Tours.

Liga prvakov (skupina A), 2. kolo:

ACH Volley : Marek Union Dupnica 3:0 (25, 18, 17)

Sreda ob 20.30:
Tours VB - Piacenza

Lestvica:
1. Tours VB 3 (-1)
2. Piacenza 3 (-1)
3. ACH Volley Ljubljana 3
4. Marek Union Dupnica 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.