Šport
23 ogledov

ACH povedel v finalu, "match žoga" v Soboti

ACH Volley Piacenza Liga prvakov dvorana Stožice Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so na tretji tekmi finala doma premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (19, -12, 21, 20) in v zmagah povedli z 2:1. Četrta tekma bo v torek ob 17.30 v Murski Soboti.

Branilci naslova državnih prvakov, odbojkarji ACH Volleyja, so le še zmago oddaljeni od svojega 11. in desetega zaporednega naslova državnih prvakov. Po presenetljivem porazu v prvi tekmi v Tivoliju in zanesljivi zmagi v Murski Soboti v tretjem finalnem obračunu niso blesteli, nekaj časa jim tudi ni najbolje kazalo, a so v drugi polovici tretjega in četrtega niza spretno izkoristili napake gostujočega moštva in prišli do zmage, ki bi lahko finale povsem prevesila na njihovo stran.

Tako kot na prvih dveh tekmah tudi v tretji odbojkarji Panvite Pomgrada tekme niso začeli najbolj prepričljivo. Po servisih Hrvata v ljubljanski ekipi Ivana Mihalja so domači že ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:3. A tokrat so se varovanci Dejana Fujsa ogreli prej kot na prejšnjih tekmah.

Izjemen začetek

Vzpostavili so ravnotežje, pri čemer pa so jim pomagali tudi domači igralci. Tako je bilo na obeh na straneh veliko napak, a Ljubljančani so predvsem po zaslugi obrambe začetno prednost obdržali. Po asu Aljoše Bogožalca so se gostje približali le na dve točki zaostanka (14:16). Toda naredili so preveč napak, da bi lahko ogrozili vodstvo domačih.

Toda prav servisi so bili tista stvar, zaradi katere so obudili upanje svojim navijačem, ki jih v Ljubljani ni bilo malo. Z njimi so domačim sprejemalcem povzročili veliko težav, predvsem Janu Klobučarju, posledica je bila, da so gostje ob prvem tehničnem odmoru drugega niza že vodili z 8:1.

Velikih 25:12

Domači so na kratko sicer nekoliko približali, toda tokrat izredno razpoloženi gostujoči bloker Gorazd Flisar (v drugem nizu je dosegel kar sedem točk) jim ni dopustil, da bi bil niz bolj izenačen. Tako so ga Prekmurci dobili kar s 25:12. V tem delu pri ACH Volleyju ni deloval sprejem, bolj ali manj nevidna sta bila tudi oba srednja blokerja, predvsem velja to za Mateja Vidiča.

Premoč Sobočanov se je nadaljevala tudi na začetku tretjega niza, ko so povedli z 8:4, pozneje tudi 13:9 in 14:10. Toda nato so začeli nizati napake in Klobučar, ki se je v tem nizu povsem razigral v napadu ter se s tem oddolžil za napake v drugem delu, je izenačil izid na 15. Hkrati je dobro delo Klobučarja dopolnjeval še drugi dolžnik iz prvih nizov Vidič, s servisi je poskrbel za delni izid 5:0, s katerim so Ljubljančani prišli v vodstvo za dve točki.

Prednost štirih točk dovolj

Pri izidu 22:21 je bilo še vse odprto, tudi zato, ker se je domačim v tem delu poškodoval Mihalj, ki pa ga je uspešno nadomestil Mario Koncilja. ACH je prav na servis Koncilje dobil tri točke zapored, točki Andreja Flajsa sta namreč sledili dve napaki gostov.

Podoben razplet kot v tretjem nizu so gledalci videli v četrtem, v katerem so gostje po bloku Uroša Pavlovića vodili 11:8, a domačim je spet uspel delni izid 5:0. Izid je bil zadnjič izenačen po bloku Flisarja, na semaforju je kazalo 15:15, nato pa sta Klobučar v napadu in Jan Pokeršnik z blokom poskrbela za prednost štirih točk (20:16), prednost pa je zadostovala za zmago.

Fujs: V finalu ni utrujenosti

"Večino tekme smo igrali dobro, na koncu pa lahko rečem le to, da smo poklonili ACH Volleyju to zmago, to smo storili z našim napadom. V tretjem nizu smo po dobro izdelanih akcijah, po dobrih žogah podajalca, kar sedem žog udarili v avt in to v obdobju tekme, v katerem smo igrali odlično. Čeprav smo vodili, je ACH kar naenkrat dobil niz, v katerem smo bili mi dirigenti, podobna zgodba pa se je zgodila tudi v četrtem nizu. Definitivno smo tekmo izgubili zaradi naših napadalcev," je tekmo komentiral Fujs, trener Panvite.

"V finalu ni utrujenosti, to me ne zanima, v torek bomo morali zaigrati še bolj čvrsto kot danes. Predvsem pa se bomo morali znebiti bremena domačega igrišča. Pred domačim občinstvom se bomo morali bolj sprostiti, a z določeno odgovornostjo do našega sedmega igralca, do navijačev, zaradi katerih se po slabi predstavi na prejšnji tekmi počutimo kot veliki dolžniki."

1. DOL Radenska classic, finale, tretja tekma:

ACH Volley : Panvita Pomgrad 3:1 (19, -12, 21, 20) /2:1/
Klobučar 19, Flajs 13, Pokeršnik 12, Mihalj 8; Bogožalec 18, Pelemiš 15, Flisar 15

/X:Y/ – izid v zmagah, igrajo na tri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.