Šport
10 ogledov

ACH nemočen na gostovanju v Italiji

Sport 02.03.10, andrej flajs, kapetan ach volley, foto: www.alesfevzer.com www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvem krogu Lige prvakov v gosteh pričakovano izgubili proti italijanskim podprvakom Copra Elior Piacenzi z 1:3 (–18, 24, –14, –23).

V Piacenzi presenečenja ni bilo. Slovenski prvaki so se italijanskim podprvakom in enim od favoritov letošnje lige vsaj na trenutke dobro upirali, imeli priložnosti, da si izbojujejo vsaj točko, a jih zaradi nezbranosti v zaključku četrtega niza niso izkoristili.

Kljub temu si zaslužijo pohvale, da so kljub neurejenim finančnim zadevam v klubu stisnili zobe, pokazali borbenost, žal pa sta bili kakovost in tudi izkušenost na strani Italijanov, za katere igrajo nekdanji italijanski reprezentanti Simone Papi, Alessandro Fei, Hristo Zlatanov in še nekaj drugih odbojkarskih zvezdnikov.

Sproščenost sprva obrodila sadove

Ljubljanska ekipa je lahko tekmo začela sproščeno, saj v njej preprosto ni imela ničesar izgubiti. Veliko pomembnejši obračuni jih čakajo v nadaljevanju, ko naj bi se potegovali za drugo mesto v skupini. Na začetku so prevzeli pobudo in vodili z 11:8 in 12:9. Toda nato so domači prestavili v višjo prestavo, predvsem po zaslugi Kubanca Robertlandyja Simona in Feija so po drugem tehničnem odmoru, pri katerem so vodili s 16:15, tekmecem dopustili le še tri točke, tako da se je niz končal s 25:18.

Piacenza je vodila tudi večji del drugega niza, a Slovenci so jim z borbeno igro dihali za ovratnik. Janko Bregant, ki je v tem delu zamenjal Anđelka Ćuka in izkoristil priložnost, je pred končnico izenačil na 20:20, goste pa je v vodstvo popeljal Jan Pokeršnik. Korošec je končnico odigral odlično, piko na i, ki je pomenila osvojen niz, pa je z asom postavil Gregor Ropret.

Katastrofalen tretji niz, v četrtem bolje

Tretji niz je bil za oranžne zmaje polomija, zato pa so spet bolje zaigrali v četrtem. V njem so imeli Italijani že štiri točke prednosti (10:6), kar pa jim ni zadostovalo za mirno končnico. Slabetovi varovanci so jih dohiteli na 15. točki in po treh zaporednih točkah še na 18., nato pa je ACH povedel z 19:18. Pri izidu 20:19 so imeli Slovenci priložnost, da bi dosegli dve točki prednosti, vendar so zapravili dva protinapada. Le nekaj trenutkov pozneje so imeli spet priložnost za +2, saj je žoga po italijanskem napadu letela v avt, a je nepotrebno posredoval Pokeršnik. To je bilo tudi vse, kar so ponudili odbojkarji Piacenze, pri katerih je v končnici v ospredje stopil 40-letni Papi.

"Za vsako točko, ki smo jo dobili, smo se morali pošteno potruditi, medtem ko je nasprotna ekipa predvsem v prvem in tretjem nizu lažje prihajala do točk. Dovolili smo jim, da so tudi na svoj lažji servis prihajali do točk. Škoda, bili smo dokaj blizu, ampak tudi tako se pokažejo njihove izkušnje," je po tekmi dejal kapetan ljubljanske vrste Andrej Flajs.

Liga prvakov, 1. kolo:

Piacenza : ACH Volley 3:1 (18, –24, 14, 23)
Fei 17, Zlatanov in Vettori 16; Bregant 13, Flajs 12, Pokeršnik 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.