Šport
19 ogledov

ACH se je znesel nad Vegyeszom

ACH Anže Petkovšek
Slovenski državni odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, se s prvega turnirja srednjeevropske lige vračajo z zmago in porazom.

Po nepričakovanem porazu proti Mladosti so Ljubljančani tokrat nekoliko popravili vtis, čeprav posebno težke naloge niso imeli, saj je Vegyesz iz Kazincbarcike precej slabša ekipa od Zagrebčanov.

Trener ACH Zoran Kedačič je tokrat takoj v ogenj poslal najbolj izkušeno postavo, igro je organiziral Rok Satler, na sprejemalskih mestih sta bila Andrej Flajs in Alexander Slaught, na blokerskih reprezentanta Jan Kozamnernik in Diko Purič, na korektorskem mestu je tekmo spet začel Grk Apostolos Armenakis, ki očitno potrebuje tekme, da pride na želeno raven, na mestu libera pa Jani Kovačič.

In postava ni imela nobenih težav. Slovenski prvaki so bili v zaostanku le na začetku tekme (1:3), a so hitro vzpostavili ravnotežje, že ob prvem tehničnem odmoru so z zanesljivim sprejemom, ki je omogočal dober napad, vodili z 8:5, do konca prvega niza pa prednost le še večali. V drugem nizu so že na začetku pobegnili (6:0), on drugem tehničnem odmoru, je bilo z izidom 16:7 jasno, da bodo vodstvo podvojili. To jim je z zanesljivo igro obeh tujih napadalcev uspelo z istim izidom kot v prvem nizu.

Slovenski prvaki so tudi v prvi tekmi v hrvaški prestolnici povedli z 2:0, a si tokrat še enega negativnega preobrata niso dovolili. Tudi v tretjem nizu so namreč igrali resno in zbrano, tako da so zanesljivo prišli do zmage. Na koncu so imeli 79 odsotni sprejem, 61 odstoten napad, dosegli 11 blokov, jih dobili le pet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.