Šport
15 ogledov

ACH Volley malce bližje eliti

ACH Volley twitter ACH Volley
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij lige prvakov v Ljubljani s 3:1 (22, -19, 21, 24) premagali francosko ekipo Arago de Sete. Povratna tekma, po katerem bo znan udeleženec v skupinskem delu lige, bo v nedeljo v Franciji.

Slovenski prvaki so tako na pol poti do svojega cilja, glede na prikazano v Tivoliju imajo za uvrstitev v ligo prvakov realne možnosti. Tekma je pokazala, da gre za dve izenačeni ekipi, ki imata nihanja v svoji igri, Ljubljančani, ki so imeli največjo krizo v drugem delu drugega niza, pa so si zmago zagotovili predvsem z odličnim blokom in dobrimi servisi v odločilnih trenutkih.

Gledalci so kar nekaj časa čakali, da sta ekipi začeli igrati zanimivo odbojko. Zato so bili krivi predvsem gosti, ki so v prvem delu prvega niza delali številne napake pri servisu, tako da domači niti niso prihajali do igre v napadu. Da pa so prišli do prednosti treh točk (10:7), je poskrbel njihov blok. V drugem delu niza pa so se vendarle lahko razigrali tudi v napadu, ki je odlično deloval vse do končnice. Pred njo so po servisih Dika Puriča prednost povečali na pet točk (22:17), dve zaporedni napaki Apostolosa Armenakisa za izid 23:21, sta gostom sicer še dala nekaj upanja, a nato je sledila že njihova deveta napaka pri začetnih udarcih, ki jo je z zadnjo točko v nizu kaznoval Žiga Štern.

Na začetku drugega niza so slovenski prvaki na krilih Jana Kozamernika in bloka povedli s 4:0, štiri točke prednosti pa držali vse do 12:8. Nato pa so "padli v luknjo," podrl se jim je sprejem, naredili so nekaj napak v napadu, tako da so Francozi s šestimi zaporednimi točkami prišli do vodstva 14:12. A pri tem se niso ustavili, razglašeni Slovenci (v nizu 13 napak) se jim niso mogli upirati, razlika je hitro narasla na šest (14:20) in izenačenje na 1:1 je bilo neizbežno.

Tretji niz je bil izenačen, nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti od dveh točk, v končnico sta ekipi vstopili z izidom 20:20. Nato pa je na sceno stopil domači kapetan Andrej Flajs, dosegel je tri zaporedne ase, še en njegov dober servis je unovčil Armenakis, po napaki gostov pri začetnem udarcu pa se je na semaforju svetil rezultat 2:1.

Nekaj kriznih trenutkov, po katerih so gosti na začetku četrtega niza vodili s 3:0 in 4:1, za Ljubljančane ni bilo usodnih, saj so hitro vzpostavili ravnotežje, nato počasi prevzemali pobudo in večali prednost. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:11, vendar se gosti niso predajali, na 21. točki so tekmece ujeli, takoj zatem pa tudi prehiteli. Pri izidu 21:23 je za ACH slabo kazalo, toda po odmoru, ki ga je zahteval trener Zoran Kedačič so vstali od mrtvih. Na 23. točki je izid izenačil Jan Pokeršnik, ki je le malo pred tem vstopil v igro, prvo zaključno žogo pa je z blokom priboril Maksim Buculjević. Prve zaključne žoge gostitelji še niso izkoristili, zato pa so drugo.

"Lahko rečem, da sem danes srečen trener. Zelo zadovoljen s tem, kar so fantje prikazali in močno verjamem, da se nam bodo izpolnile želje in da se bomo uvrstili v ligo prvakov. Tekmo smo fantastično odprli, v prvem nizu nam je šlo vse kot po maslu, bili smo res zbrani. Tekmec je naredil veliko napak pri servisu, vedel pa sem, da se to ne bo nadaljevalo v nedogled. V drugem nizu so servis popravili, mi pa smo malo počepnili. Dobili smo jih po prstih, a to je bila le spodbuda, da se spet dvignemo. Končna ocena je, da smo pokazali zelo kakovostno predstavo, ki jo bomo poskušali ponoviti tudi v Franciji. Zahvala tudi navijačem, bili so izvrstni, vsi smo veseli, da smo igrali v Tivoliju, za mene osebno je to najboljša dvorana za igranje odbojke," je po dvoboju dejal Kedačič.

"Lahko smo zadovoljni z rezultatom in igro, res pa je, da so še rezerve in te bomo morali v nedeljo aktivirati. Tu mislim predvsem na zbranost. Zaradi nje nam je po vodstvu 12:8 v drugem nizu padel servis, sprejem, v obrambi se kar naenkrat nismo več ščitili, tak padec je nedopustljiv. Tekmec nas ni sicer v ničemer presenetil, bili smo dobro taktično pripravljeni, dvomim, da bi do nedelje toliko spremenili igro, da bi nam na tem področju delali težave. Verjamem pa, da jih mi še lahko s čim presenetimo. Danes nam je šel napad odlično prek krilnih napadalcev, na povratni tekmi pa bo zagotovo več žog šlo na centralne napadalce," pa je razmišljal kapetan Flajs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.