Šport
22 ogledov

ACH Volley povsem nemočen

odbojka ACH Volley Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 5. kroga lige prvakov izgubili na gostovanju proti Asseco Resovii Rzeszow z 0:3 (-19, -12, -16). Ljubljančani bodo zadnjo tekmo skupinskega dela igrali v torek, 27. januarja, ob 19. uri, ko bodo gostili Berlin Recycling Volleys.

Ljubljanski odbojkarji so se v Rzeszowu pomerili z glavnim favoritom skupine C, ki pa je bil pred tekmo v kar nekoliko težkem položaju. Ni še namreč imel zagotovljenega mesta v izločilne boje, zato poraz zanj ni prišel v poštev. Vendar zmaga domačih ni bila pod vprašajem niti za trenutek. Poljaki so upravičili vlogo favoritov, od začetka držali vajeti igre v svojih rokah in dokazali, da so ta trenutek kakovostno precej boljši tekmec.

Slovenski pokalni prvaki so z ničlo na jugovzhodu Poljske v težkem položaju glede nadaljevanja v evropskih tekmovanjih. Za tretje mesto, ki zagotavlja uvrstitev v pokal Cev, potrebujejo vsaj eno presenečenje. Ker ga niso pripravili na Poljskem, ga bodo skušali v zadnji tekmi proti Berlinu, ob predpostavki, da si Nemci danes na domačem igrišču ne privoščijo poraza proti Budvanski Rivijeri.

Poljaki so v prvem nizu hitro pokazali, da je igralska kakovost na njihovi strani. Točke so osvajali, ko je bilo to najbolj potrebno, ob tem pa so na ta način držali slovenske igralce na varni točkovni razdalji. Rzeszowčani so namreč tekmo začeli s 3:0, ACH je odgovoril z dvema točkama, po 9:8 pa je domača ekipa zagospodarila na igrišču. Vsakič ko so se Ljubljančani približali na dve točki zaostanka, so domači odgovorili ter znova pobegnili, v končnico pa vstopili s prednostjo 21:15. Trener gostov Tomi Šmuc je vzel odmor, ki pa razmerja moči bistveno ni spremenil.

Drugi niz je bil izenačen do tretje točke, ACH je "vztrajal" do 6:5, nato pa so domači spet zaigrali v višji prestavi. Pri izidu 10:6 je Šmuc vzel pol minute odmora, saj so domačini povsem prevzeli vajeti igre, ta pa njegovim igralcem znova ni pomagala. Poljaki so dosegli dve točki, po izidu 12:7 pa je Asseco povsem razbil oranžne zmaje. Domačini so izvrstno servirali, predvsem Russell Holmes, hitro prišli do zaključne žoge, ki so jo Ljubljančani ubranili, drugo pa so v avt poslali kar sami.

Tretji niz bistvene razlike ni prinesel. Asseco je hitro povedel, tudi po zaslugi nekaj napak igralcev ACH, ob prvem tehničnem odmoru pa so Poljaki vodili z 8:4. Oranžne zmaje je čakalo težko delo, ki mu niso bili kos. Pri 13:8 je bilo več ali manj jasno, da bo ACH Volley Poljsko zapustil praznih rok.

"Rzeszow se je pokazal kot odlična ekipa. Po eni strani me veseli, da so tekmo vzeli smrtno resno. Ni 'luštno' voditi take tekme, ampak treba je priznati, igrali smo proti eni najboljših ekip na svetu," je po tekmi povedal Šmuc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.