Šport
83 ogledov

ACH Volley tokrat povsem dominanten

ACH Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so v drugi finalni tekmi končnice 1. DOL za moške v gosteh premagali Calcit Volleyball s 3:0 (23, 18, 26).

ACh Volley v zmagah zdaj vodi z 2:0, do novega naslova državnih prvakov pa potrebujejo le še eno zmago. Tretja tekma bo na sporedu v torek v Ljubljani.

''Dokazali smo, da zmaga v finalu srednjeevropske lige proti Hypo Tirolu ni bila naključje in da smo sposobni tako dobro igro ponavljati. Zadovoljen sem, kako se je danes odzval Samuel Walker, ki sem ga na prvi tekmi zamenjal v prvem nizu in resnično je odigral dobro tekmo. Vesel sem tudi za Michala Kozlowskega, ki se je danes 'igral' odbojko. Resnično sem užival v naši igri, fantje lahko samo pohvalim, vendar si čestitke zaslužijo tudi domačini, ki so igrali dobro tekmo, naredili so zelo malo napak, tako da je bila na obeh strah prikazana dobra odbojka,'' je povedal trener Zoran Kedačič.

V uvodnem nizu so branilci naslova državnega prvaka povedli s 4:0, pozneje so se Kamničani le zbrali, prišli do vodstva 22:21, v končnici pa so po dveh napakah domače ekipe izkoristili že prvo zaključno žogo.

Tudi drugi niz so bolje začeli ljubljanski odbojkarji, ki so povedli 8:3, Kamničani pa se jim manj kot na tri točke (11:14) niso več uspeli približati.

V tretjem nizu so Ljubljančani vodili tudi s petimi točkami prednosti, zadnjič pri izidu 16:11, vendar se Kamničani niso predali, nekajkrat izid izenačili, z asom pa je s četrto zaključno žogo tekmo končal Eric Mochalski.

Tretja tekma finalne serije bo na sporedu v torek, 3. maja, ACH Volley pa do novega naslova državnega prvaka potrebuje le še zmago.

1. DOL (finale), druga tekma:

Calcit Volleyball : ACH Volley 0:3 (-23, -18, -26)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.