Šport
16 ogledov

ACH Volley ugnal Romune

ACH Volley twitter ACH Volley
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 2. kroga skupine D lige prvakov v Stožicah po ogorčenem boju premagali romunskega prvaka Craiovo s 3:2 (17, -18, -17, 21, 13), čeprav so že zaostajali z 1:2 v nizih.

Slovenski prvaki so tako kot v prvem krogu tudi v drugem morali igrati pet nizov. Potem ko so pred 14 dnevi presenetljivo osvojili točko na gostovanju v Modeni, so bili tokrat proti Romunom, ki so v prvem krogu z gladko zmago proti Belchatowu pripravili še večjo presenečenje kot Ljubljančani, v slovensko prestolnico pa dopotovali brez ruskega blokerja Nikite Stulenkova, uspešnejši. Osvojili so dve točki, s katerimi so na lestvici skupine zdaj na tretjem mestu.

Varovanci Zorana Kedačiča so na začetku kazali veliko željo po zmagi, kar se je poznalo predvsem pri požrtvovalnosti v obrambi. Z njo so že na samem začetku prišli do vodstva 3:0 in 7:3, pred drugim tehničnim odmorom pa so prednost povišali že na pet točk. Na drugi tehnični odmor so odšli z izidom 16:11, po njem pa imeli predvsem zaradi napak korektorja Apostolosa Armenakisa obdobje krize, tako da so se gostje približali na dve točki zaostanka. Toda odgovor Jana Pokeršnika in predvsem Žige Šterna (v prvem nizu osem točk) je bil učinkovit, prednost je hitro narasla na sedem točk (21:14), kar je bilo ob dobri igri Jana Kozamernika na mreži dovolj za mirno končnico, ki jo je s točko v napadu zaključil Armenakis.

Na začetku drugega niza je prišlo do padca zbranosti, predvsem to velja za Armenakisa in sprejemalce, ti so v prvem nizu imeli kar 83-odstotno uspešnost sprejema, tako da so gostje vodili s 3:0, pozneje po bloku portugalskega reprezentanta Marcela Kellerja Gila tudi z 10:6. Čeprav so se med odmoroma približali na točko zaostanka, so gostitelji zaradi slabega sprejema in povprečnega izvajanja začetnih udarcev ob drugem spet zaostajali za štiri. V igro je vstopil Matija Pleško, prav po njegovi napaki so Romuni vodstvo povišali na +5, na servis s klopi je prišel tudi Rok Satler, a pomagalo ni nič, drugi niz so osvojili gosti.

Ti so se povsem razigrali, svojo razigranost pa kazali tudi na začetku tretjega dela, v katerem so hitro povedli za tri točke. Ljubljančanom v napadu ni uspevalo nič in ob drugem tehničnem odmoru so že zaostajali 8:16, na pomoč je na mesto korektorja priskočil kapetan Andrej Flajs, v teh trenutkih nezanesljivega Šterna je zamenjal Pleško, toda do preobrata ni prišlo, gostje so povedli z 2:1.

Točka je bila izgubljena, kar pa oranžnim zmajem ni vzelo volje. Na začetku četrtega niza sta se zbudila blok in servis, v napadu je bil razigran Pokeršnik, ki je svojo ekipo popeljal v vodstvo 7:4, prednost pa je rasla vse do izida 19:13. Sledile so sicer nove težave v napadu, tako da so se Romuni približali na 20:17, a so bili domači dovolj zbrani, da so še pravi čas nanizali točki, se odlepili na varno prednost in preprečili dramo v končnici.

Zato pa je z večjo dramatičnostjo postregel "tie break". Ko je Štern z blokom ekipo povedel v vodstvo 10:7 in ko so Ljubljančani osvojili še dve točki ter povedli z 12:7, ni kazalo na to. A so se borbeni Romuni po zaslugi bloka najprej približali na 11:13, po Kedačičevem odmoru je Štern povišal na 14:11, toda Romuni še niso položili orožja, dve zaključni žogi so ubranili, tretje po zaslugi Pokeršnika pa ne.

"Tekmo smo suvereno odprli, mislim, da smo presenetili tekmeca. A ko so postavili blok, začeli vršiti pritisk s servisi, smo zamrznili. Potrebovali smo dva niza, da smo odmrznili, se sprostili in začeli igrati tudi sami. Čestitke fantom za borbenost, moramo vedeti, da smo premagali odlično ekipo. Boljšo, kot je Calcit Volleyball, statistika to pove, zato mislim, da naša igra ni bila prav na nič slabši ravni kot na derbiju državnega prvenstva. Moram tudi pohvaliti kapetana Andreja Flajsa, odigral je kapetansko, upravičil je svojo vlogo na korektorju, izkazal se je kot odlična zamenjava za Apostolosa Armenakisa, ki je danes za razliko od Flajsa naredil veliko napak. Z menjavami sem nasploh zbudil druge fante. Romuni so igrali brez ruskega blokerja Nikite Stulenkova, a se jim to v igri ni posebej poznalo, saj so tudi oni imeli zanj odlično zamenjavo," je po tekmi dejal Kedačič.

"Moramo biti zadovoljni, zmaga je zmaga. Ni šlo vse, kot smo si zamislili pred tekmo, prikazali smo malo slabšo igro. Moramo še delati, a mislim, da bo v naslednjih tekmah bolje. Prvi niz nas je uspaval, po njem smo mislili, da se bomo do zmage sprehodili. Zbranost nam je povsem padla, nehali smo servirati, izgubili ritem. Tekmec je to sprejel z obema rokama. Ta mrk se nam ne bi smel zgoditi, namesto, da bi gladko zmagali, smo zašli v težave. Čestitke tekmecem, pokazali so, da so željni igre, borijo se za vsako točko, a vseeno menim, da smo kakovostnejša ekipa. Imamo visoke cilje, mislim, da je v nadaljevanju v naši skupini vse mogoče," pa je razmišljal Kozamernik.

Lestvica:
1. Modena 5
2. Craiova 4
3. ACH Volley 3
4. Belchatow 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.