Šport
57 ogledov

Jesenice bodo igrale v AHL

hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
Po nekaj tednih negotovosti je sedaj jasno, da bo jeseniško hokejsko člansko moštvo v sezoni 2016/17 tekmovalo v novoustanovljeni alpski hokejski ligi (AHL), je danes na klubski spletni strani sporočil predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar. Gre za čezmejno mednarodno tekmovanje, v katerem bodo igrali klubi iz Italije, Avstrije in Slovenije.

"Uprava HDD Jesenice je v času od ustanovitve novega mednarodnega tekmovanja usmerila vse sile v zagotovitev zadostnih sredstev za nemoteno delovanje društva, s tem pa tudi nastop ekipe SIJ Acroni Jesenice v konkurenčnem tekmovanju, kot je AHL. Pogajanja s pokrovitelji in poslovnimi partnerji so bila uspešna, zagotovila le teh pa omogočajo tako želeni nastop v konkurenčnem in kakovostnem tekmovanju. V društvu se zavedamo, da bo novoustanovljeno tekmovanje organizacijsko in tekmovalno na višji ravni, kot je bila liga INL. Profesionalno tekmovanje pa zahteva profesionalen odnos. Zbrali smo ideje in pokroviteljem predstavili naše rešitve in s ponosom lahko zatrdimo, da naš projekt ni naletel na gluha ušesa. Imamo podporo, ki jo potrebujemo za nastop, ki nas v novi sezoni čaka v AHL," je zadovoljen Anže Pogačar.

Predsednik železarjev se je ob tem zahvalil "Denisu Manceviču, direktorju za korporativno komuniciranje podjetja SIJ d.d., Blažu Jasniču, direktorju podjetja Acroni Jesenice d.o.o. in županu Jesenic Tomažu Tomu Mencingerju za veliko mero podpore, vero v projekt ter napredek društva HDD Jesenice in jeseniškega hokeja v celoti ter seveda vsem zvestim pokroviteljem in poslovnim partnerjem".

"V upravi HDD Jesenice smo že naredili nov korak in pričeli s sestavo trenerskega in igralskega kadra za novo sezono. Igralski kader, strokovni štab in tudi cilji ekipe bodo predstavljeni v kratkem, predvidoma v začetku meseca julija, ko bomo sklicali tiskovno konferenco in želje ter cilje predstavili javnosti," se je Pogačar ozrl še v prihodnost.

Odprta za vse

Kot je znano, bo v novi sezoni začela delovati nova mednarodna hokejska liga z imenom Alpska hokejska liga. O tem so se dogovorili predsedniki hokejskih zvez držav ustanoviteljic novega tekmovanja ob robu letnega kongresa IIHF v Moskvi. Memorandum so podpisali predsednik italijanske zveze za športe na ledu Andrea Gios, avstrijske hokejske zveze Dieter Kalt in slovenske hokejske zveze Matjaž Rakovec.

Alpska hokejska liga bo s tekmovanjem pričela v sezoni 2016/17 za obdobje najmanj treh let ter bo odprta za vse klube, ki so člani treh ustanoviteljic. Merila za sodelovanje zainteresiranih klubov bo oblikovala vsaka krovna organizacija neodvisno, pri čemer lahko ob izpolnjevanju zahtevanih kriterijev s strani avstrijske in italijanske krovne organizacije sodeluje največ deset klubov iz vsake zveze, s slovenske strani pa pet klubov.

Vsaka zveza bo prav tako določila število tujcev, ki bodo lahko igrali v omenjenih klubih tekmovanja AHL.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.