Avto
38 ogledov

Adam za sodobno Evo

Opel adam
1/8
Anže Petkovšek
Opel adam je odštekani malček, ki s svojim osebnim slogom poskrbi, da se za njim obračajo pogledi.

Svež, mladosten, eleganten in vpadljiv. Novi opel adam je vsekakor mestni malček, s katerim boste pritegnili pozornost, še posebno če ga boste poosebili in opremili čisto po svoje. Izjemno pestra barvna lestvica zunanjosti, dvobravna kombinacija strehe in minidetajli, s katerimi bo adam resnično samo vaš.


Za piko na i pa še zvezdice! Pogled na adamovo zvezdnato nebo so pospremili vzliki “iiiiii” – ženskih sopotnic seveda –, saj kot voznik ne gledaš ravno v strop.

Sproščeno na potep

Če si kot voznik malo prikrajšan za zvezdice, pa nisi za udobno in sproščeno vožnjo. Možnosti programa city na krmilu sploh nisem vklopila, saj je že brez tega vrtenje volana izjemno lahkotno. Kljub svoji majhnosti je sprednja kabina precej prostorna, manj pa je prostora zadaj. Kakšni višji sopotniki naj raje sedijo spredaj, saj bo vožnja zanje sicer neudobna. In ja, za pet ljudi žal ni prostora, saj je adam štirisedežnik.

Navdušil me je multimedijski sistem, ki omogoča prostoročno telefoniranje in povezavo s praktično vsemi mediji, ker še vedno prisegam na retro, pa sem malo pogrešala predvajalnik za zgoščenke. A ob drugih številnih prednostih preboliš tudi to.

Podatki o vozilu: opel adam jam

Motor: 1.398 cm3, bencinski, 
64 kW/87 KM
Navor: 130 Nm pri 4.000 vrtljajih
Poraba: 5,5 litra/100 km (normna poraba, mešani cikel), 100 g CO2/km
Zmogljivosti: 176 km/h, 12,5 sekunde od 0 do 100 km/h
Cena: Testni model 15.795 evrov, osnovna cena 13.300 evrov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.