Šport > Nogomet
432 ogledov

Adidas moral umakniti 'seksualne' majice

Adidas EPA
Izdelovalec športne opreme Adidas je iz prodaje umaknil dve majici, ki sta na poseben način promovirali prihajajoče svetovno prvenstvo v nogometu.

Vročica pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v nogometu, ki ga gosti Brazilija, se stopnjuje. Ekipe se bodo kmalu začele pripravljati na svoje nastope, pripravljajo pa se tudi prodajalci izdelkov, povezanih s tem dogodkom. Proizvajalec športne opreme Adidas pa je ob tem že naletel na prve težave.

Nemški koncern je moral na hitro iz prodaje vzeti dve majici, s katerima so se prvenstva lotili na prav poseben način. Moška različica je ponujala risbo dekleta v bikinkah z žogo v roki in zapisom: "Želim si 'zadeti' v Braziliji." Ženska različica pa je na majici nosila napis "Jaz (srce) Brazilijo", kar samo po sebi ne bi bilo nič pretresljivega, če ne bi bilo srce videti kot zadnjica priklanjajoče se ženske v bikinkah.

Brazilsko zunanje ministrstvo nad ustvarjalnostjo Adidasa ni bilo prav nič navdušeno, saj jih je obtožilo promoviranja seksualnega turizma v tej južnoameriški državi. Dogovor je hitro padel in majice, ki so bile kratek čas na voljo v ZDA, so bile umaknjene iz prodaje.

 

Komentarjev 2
  • Mrcina 12:30 27.februar 2014.

    Saj imaš sliki pod "primera spornih majic si lahko ogledate tukaj " ;)

  • matevz96 17:12 26.februar 2014.

    Da bi dodali sliko teh majic je pa pretežko?