Slovenija
46 ogledov

Adria ukinja sendviče in pijačo

sendvič Shutterstock
Adria Airways prihodnji torek ukinja postrežbo za ekonomski razred. Obroke in napitke bodo prodajali.

Slovenski letalski prevoznik je na letališču Brnik danes novinarje povabil na zajtrk, na katerem so predstavili odločitev, da brezplačnih obrokov na letih ekonomskega razreda več ne bo. Hrana in pijača je vključena v ceno poslovnega razreda, potniki ekonomskega jo bodo verjetno dobili le še na daljših poletih, kot je recimo let v Moskvo, pišejo Finance.

Obroke in napitke bodo potniki poslovnega razreda na krajših linijah lahko kupovali v okviru nove storitve Sky Shop.

Direktor marketinga v Adrii Iztok Franko pojasnjuje, da se mora Adria prilagajati trendom v letalski industriji;agresivnemu pristopu nizkocenovnih ponudnikov, rasti števila potnikov in na drugi strani padajoči ceni vozovnic.

Cilj nove storitve ni ustvarjanje dobička, poudarjajo pri Adrii. Po trenutnem ceniku bo sicer 0,33 litrska pločevinka union ali laškega piva stala 3,5 evre, dva decilitra radgonske srebrne penine pet evrov, v ponudbi imajo tudi orehovo potico za pet evrov.

Cene so višje, kot v restavracijah. Adria pojasnjuje, da je višji strošek logistike teh izdelkov, tudi iz varnostnih razlogov.

Komentarjev 4
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 00:07 23.april 2014.

    Adrio je potrebno tudi razumeti - so majhna družba s sedežem v pozabljeni državi. Imajo veliko tipov različnih letal, kar pomeni izredne vzdrževalne stroške in stroške osebja (ločeni piloti, mehaniki itd.). Na skoraj vseh velikih letališčih jih postavijo na najnižjo ...prikaži več prioriteto, njihove edine potencialne stranke so ljudje, ki letijo v ali iz Slovenije, to pa ni ravno veliko ...

  • Frenk Zorko 18:24 17.april 2014.

    To je slovenska " konkurenca"

  • maresem 17:23 17.april 2014.

    Oblašajo se kot nizkocenovniki, karte pa 3x dražje.