Šport
48 ogledov

Adria Airways prizemljila Litovce

Na ministrstvu zagotavljajo, da so letala Adrie Airways enako varna kot kateriko Žurnal24 main
Litovska košarkarska reprezentanca bo zaradi težav z letalom Adrie Airways v Slovenijo prispela šele dan pred tekmo s Srbijo.

Litovski mediji že ugibajo, ali gre za slabo znamenje. Njihova reprezentanca bi namreč v ponedeljek ob 19.40 morala poleteti proti Sloveniji z Airbusom A320 slovenskega prevoznika Adrie Airways, a je zaradi okvare motorja ostala v domovini, poroča spletni portal lrytas.lt.

Po uri in pol truda za odpravo okvare so se košarkarji malce po 21. uri vrnili nazaj v hotel in bodo proti letališču Jožeta Pučnika poleteli v torek ob 10. uri. To bi lahko zapletlo priprave Litovcev na prvo tekmo s Srbijo, ki se v jeseniški Podmežakli igra že v sredo zvečer.

Tudi domačinom ni uspelo

Adria Airways je v ponedeljek iz Kaunasa sicer organizirala dva čarterska poleta. Letalo Bombardier CRJ900 je uspešno poletelo, 20 let star Airbus pa je ostal na tleh. Domača Air Lituanica je skušala zagotoviti nadomestni let, a ni uspela pravočasno najti pripravljene posadke. Tako so se košarkarji malce po 21. uri odpravili nazaj proti hotelu.

"Poskušali smo, trudili smo se dobro uro in pol. Nismo uspeli pravočasno najti posadke," je dejal komercialni direktor Air Lituanice Simon Bartkus.

Na Jesenicah bodo v skupini B ob Litvi in Srbiji nastopale še reprezentance Bosne in Hercegovine, Makedonije, Črne gore in Latvije.

Komentarjev 2
  • rogixl 07:39 03.september 2013.

    Bolnik.

  • punca05 06:47 03.september 2013.

    lahko razumemo tudi tako: Košarkaši Srbije - Janković Srbija - lovke povsod in skrb za zmago. A pretiravam??