Slovenija
154 ogledov

Adrio Airways Tehnika prodali Poljakom

Slovenija 14.11.2013  hangar podjetja Adria Airways Tehnika kjer obnavljajo leta Saša Despot
Slovenski državni holding (SDH) in Aerodrom Ljubljana sta danes sklenila pogodbo o prodaji delnic družbe Adria Airways Tehnika. Kupec je družba Linetech Holding s Poljske. Kupec naj bi celotno kupnino prejel že jutri, ko naj bi se izvedla tudi preknjižba delnic .

Poljska družba Linetech Holding je na koncu dala najboljšo ponudbo za sto odstotni delež družbe Adria Airways Tehnika. Kupec je s prodajalcema sklenil tudi pogodbo o prenosu in prevzemu posojilnih pogodb, ki sta jih SDH in Aerodrom Ljubljana leta 2012 odobrila družbi Adria Airways Tehnika. 

Marko Jazbec, predsednik uprave SDH, je ob sklenitvi posla povedal: "Smo izjemno zadovoljni z izidom postopka prodaje. Menimo, da bo družba dobila novega lastnika, ki bo zagotavljal njeno rast, nadaljnji razvoj ter bo vzdrževal dobre odnose z vsemi deležniki družbe." 

Adria Airways Tehnika | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Prvi mož Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir pa je dejal: "Aerodrom je vstopil v Adrio Airways Tehniko z jasnima ciljema - ohraniti dejavnost vzdrževanja letal na ljubljanskem letališču in zagotoviti smelejši prihodnji razvoj družbe Adria Airways Tehnika. Prepričani smo, da je bil v postopku prodaje izbran priznan mednarodni ponudnik, ki bo družbo, med uporabniki in poznavalci znano predvsem po visoki strokovnosti njenih zaposlenih, še oplemenitil. Novemu lastniku predajamo podjetje z dobrimi temelji in visokim potencialom, ki ga daje strateška lega Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana."

Družba je evropski pooblaščeni servisni center za letala Bombardier

Adria Airways Tehnika je evropski pooblaščeni servisni center za letala kanadskega proizvajalca Bombardier, usposobljen za vzdrževanje letal serije CRJ, vzdržujejo pa tudi letala evropskega proizvajalca Airbus. Kot hčerinska družba slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways so nastali spomladi 2010, pred tem pa so kot poseben sektor delovali znotraj Adrie Airways.

Poljaki zagotavljajo, da si bodo prizadevali za rast in razvoj družbe z vlaganjem v ljudi, nove tehnologije in opremo. "Zahvaljujoč tej združitvi se bodo povečale naše skupne zmogljivosti letalske podpore najbolj pogostih tipov letal:  Boeing, Airbus, Bombardier, Embraer in ATR. Linetech Holding S.A. namerava zaposlovati in vlagati v izobraževanje in pridobivanje novih licenc zaposlenih," trdi Piotr Kaczor, predsednik uprave družbe Linetech Holding. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:27 24.november 2015.

    Možno. Ne poznam podjetja tako dobro ampak glej slišal sm da je zlo strokovno podjetje, da imajo nevem z kakimi hudimi velikimi družbami sklenjene posle ipd. Pač to kar se je v medijih pisal.

  • 108 13:57 24.november 2015.

    strinjam se, lep pozdrav

  • romy 13:16 24.november 2015.

    križar,podpišem! brez skrbi da znajo...so že pred nami