Svet
79 ogledov

Adventni koledar: Namesto čokoladice zločinci

EU most wanted adventni koledar Europol PrtScr eumostwanted.eu
Europolova različica adventnega koledarja ni iz čokolade temveč iz 24 najbolj iskanih zločincev, med njimi je tudi Slovenec.

Vsak dan nova čokoladica? Ne v tem adventnem koledarju. Europol se je odločil za posebno akcijo s sloganom "Pomagajte nam narediti Evropo bolj varno". Od 1. do 23. decembra bodo vsak dan objavili video najbolj iskanih zločincev iz držav EU. Vsi so obsojeni ali osumljeni umorov, ugrabitev in podobnih dejanj. 

Do sedaj so objavili šest imen, med katerimi so 60-letni Avstrijec Tibor Foco, ki ga iščejo zaradi umora prostituke leta 1986, Ukrajinec Sergej Filipov Georgiev, ki ga prav tako iščejo zaradi umora, Belgijec Nicolas Theodorou, ki ga iščejo zaradi poskusa umora. Dvajsetega decembra bodo objavili video z zločincem, za katerim je tiralico razpisala Slovenija. 

Cilj akcije je čim več ljudi seznaniti z najbolj iskanimi osebami na seznamu in posledično mogoče katere med njimi pripeljati pred roko pravice. Odkar so objavili seznam najbolj iskanih evropskih zločincev, so jih prijeli že 24.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.