Magazin > Bizarno
67 ogledov

Aerosmith z videoigro zaslužili več kot z albumi

Pevec je padel z odra med plesom, padel pa je s hrbtom na skupino oboževalcev. Žurnal24 main
Bostonski rockerji Aerosmith so več denarja zaslužili s prodajo svojih pesmi in podobe ustvarjalcem videoigre Guitar Hero: Aerosmith kot s katerimkoli od svojih albumov.

S poslovnega vidika zasedbe, kot je Aerosmith, že od nekdaj bolje prodajajo majice kot albume, je zapisano na spletni strani priljubljenega tehničnega bloga Gizmodo.

Tudi v najbolj dobičkonosnih dneh glasbene industrije so skupine več denarja zaslužile z živimi nastopi in prodajo majic, značk, plakatov in obeskov, kot pa s prodajo albumov.

Glasbena industrija sploh obrne veliko denarja z licenčnimi pogodbami, s katerimi bendi pravice za svoje delo odstopijo podjetjem, ki izdajajo videoigre, filmskim studiem ter celo zabaviščnim parkom.

Prodali več kot 3,6 milijona izvodov

Bobby Kotick, izvršni direktor ameriškega podjetja Activision, je za MTV povedal, da Aerosmith zahvaljujoč posebni tematski izdaji videoigre Guitar Hero poleg visoke licenčnine uživajo tudi večjo prepoznavnost.

Prvi teden po izidu igre leta 2008 je prodaja Guitar Hero: Aerosmith presegla 567.000 izvodov, do leta 2010 pa je bilo prodanih več kot 3,6 milijona izvodov.

"Guitar Hero: Aerosmith jim je prinesel precej več prihodkov kot pa katerikoli od njihovih albumov," je poudaril Kotick.

Igrica je po njegovih besedah na Aerosmith spomnila stare ljubitelje njihove glasbe, jo predstavila novim oboževalcem ter spodbudila prodajo koncertnih vstopnic, albumov in tržnega blaga skupine. Zaradi večje priljubljenosti benda na trgu glasbene industrije pa so večje tudi njihove možnosti za podpis novih licenčnih pogodb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.